Två gånger tolv - året i bilder ♥

2012 blev tveklöst ett av de roligaste åren i mitt liv - om inte det allra roligaste. Fantastiska utlandsresor, oerhört roliga jobb (så roliga att de fick mig att helt byta inriktning på karriär), antagning till en synneligen ovanlig möjlighet hos Handelsbanken (vilket jag är så enormt tacksam för), en lägenhetsflytt, nya studier och jag passerade 20-årsstrecket. Ja, och så fick vi njuta av den tokroliga vägen (tillsammans med de underbaraste människorna) till den magiska dagen då vi blev man och fru, samt allt fint därefter.
 
Januari
 
Det första jag gjorde detta året var att njuta av Sydafrika och allt vad det innebär. Efter vi kom hem började jag läsa strökurser på Göteborgs Universitet samt jobba extra som lärarvikarie på högstadiet. Vi bestämde oss för att leta ny (större) lägenhet och började träna Jujutsu tillsammans.  
 
Februari
I början av februari flyttade till vår nya lägenhet och levde i totalt kaos innan den blev renoverad. Daniel ställde frågan om jag ville bli hans fru (vilket jag naturligtvis ville), och vi påbörjade planeringen inför vår stora dag.
 
Mars
Årets tredje månad blev en synnerligen trevlig sådan. Melodifestival-inspirerat systermys (vilket resulterade i några mindre lyckade schlager-videos) och en hel del roliga vikariejobb. Pappas födelsedagsfirande kombinerade vi med middag i Sydafrika-anda. Jag passade dessutom på att få revbenen insparkade (av hästen) och spendera en mamma-dotter-natt inne på akuten (mamma höll mig sällskap).
 
April
Vi hade så fullt upp med att hinna med vardagen att april bara rusade förbi - mycket tid lades på studier, jobb och att fixa i lägenheten. Bröllopsinbjudningarna blev klara och skickades iväg till nära och kära. Jag sökte in till Handelsbankens studentprogram 2012 och vi avslutade månaden med att åka till Tyskland tillsammans med Daniels föräldrar.
 
Maj
I maj blev vi äntligen klara med allt i lägenheten, och hann dessutom måla om några av våra möbler. Jag blev tillfrågad om att komma till intervju på Handelsbanken (vilket jag såklart tackade ja till). Jag skrev min sista  tenta för vårterminen och busbebisen (unghästen) flyttade in hos mina föräldrar. 
 
Juni
Under sommarlovets (om man nu fortfarande kan kalla det lov) första månad spenderade jag, tillsammans med Ida, en solig vecka på Kreta. Jag fick det extremt roliga beskedet att jag var antagen till studentprogrammet och började arbeta på Handelsbanken (i Partille) strax efter det. När vädret så tillät packade vi picknick-korgen utforskade området där vi bor.
 
Juli
I juli spenderade jag dagarna med jobb på Handelsbanken och däremellan passade vi på att grilla, bada och njuta av solen (när nu den tittade fram). Vi firade Daniels födelsedag, samt jagade brudklänningar i hela Göteborg och lite till. Bästa tjejerna fixade en fabulöst fin möhippa, och jag tog med min mamma på SPA. Jag tackade även nej till min plats på Handelsbanken och till civilekonomprogrammet, och sökte istället in till ämneslärarprogrammet.
 
Augusti
Augusti blev årets mest fullspäckade månad. Vi jobbade de första veckorna och hann dessutom med att gå på Daniels kusins fina bröllop samt åka ut till skärgården på ett himla trevligt 60-årskalas. Resten av tiden ägnade vi åt bröllopsförberedelser tillsammans med vårt egna bröllopsfölje (vilket resulterade i många sena nätter och konstant skrattkramp). Ja, och så blev vi herr och fru Edholm. ♥ 
 
September
Vi började september med att bara ägna oss åt varandra och njuta av lugnet efter stormen (på vår bröllopsresa) i Italien. Väl hemma igen började jag mina studier på lärarprogrammet medan Daniel tog upp plugg och jobb. Bröllopsannonsen kom in i tidningen vi plockade iordning allt som vi tidigare inte hunnit med hemmavid. Både jag och Daniel åkte på dundersjukan #1 (tur var väl att den inte höll i sig så länge), och jag fick ett alldeles fantastiskt 20-årsfirande.
 
Oktober
Oktober blev månaden då vi fick försöka skapa ett fungerande system för att få ihop alla nya saker i vardagen. Jag tog mig an en veckas (fantastiskt roligt) vikariejobb och "pausade studierna" i några dagar. Vi använde födelsedagspresenten jag fått av svärföräldrarna och ägnade en helg åt varandra, medan vi passade på att gå på chokladkalaset här i Göteborg. Ja och så skrev jag min första tenta på lärarutbildningen (vilken visade sig ha gått väldigt, väldigt bra).
 
November
Årets näst sista månad var vi iväg på, samt höll i, en herrans massa middagar vilket gjorde den annars så gråa månaden synnerligen trevlig. Jag hade min första, och förövrigt tokroliga, VFU-period med skolan vilket mest bekräftade att jag har valt rätt utbildning. Jag hade skrivkramp i en vecka, men nog fick vi iväg alla tackkort från bröllopet också!
 
December
December hade mycket att bjuda på i år, och inte minst all underbar snö! Jag kan inte nog tacka min föredetta bankkollega för dunjackan hon gav mig - den har använts flitigt detta året. Jag påböjade terminens solklart roligaste kurs och hade myskväll i julanda med jordens finaste kursare. Vi hade det årliga julbaket (som alltid blir lika lyckat) hos farmor och farfar och mystittade på hela årets julkalender (kan inte minnas när det hände senast). Julen blev alldeles magisk - ja kanske den bästa någonsin - och ledigheten därikring har ägnats åt familjmys mest hela tiden, bortsett från en extremt rolig kväll med klassåterträff (från gymnasiet).
 
 
Som ni ser kommer 2013 få svårt att toppa sin föregångare, men vem vet. Nytt år med nya möjligheter! Livet blir trots allt vad man gör det till så nu kör vi! Gott nytt år allesammans! :)

Frågor om Sydafrika

Jag såg att det för ett tag sedan hade trillat in en kommentar (med frågor) på ett gammalt Sydafrika-inlägg, och självklart kommer ett svar på det! Hade gärna svarat i ett mail, men hittade ingen adress så då kommer svaret här istället. Det var ju exakt ett år sedan vi var där, så nog passar det perfekt med att litet Afrika-inlägg nu! 
Svar: Hej där! :) Jag åkte till Sydafrika tillsammans med min familj och en del av min släkt, så tillsammans blev vi en grupp på 10 personer (kanske är därför det sett ut som vi åkte med ett resesällskap?). Vi åkte helt på egen hand, men min mormors bror gjorde ett helt fantastiskt förarbete så vi kom ändå dit väl pålästa och med ett eget Afrika-kompendium på 160 sidor ungefär. Det fungerade utmärkt att resa ensamma och det var den absolut bästa tänkabara lösningen för oss, men det kräver att man bokar in några saker (restauranger och "attraktioner") i förväg, samt läser in sig ordentligt på områdena. Annars riskerar man missa huvuddelen av de stora sevärdheterna och historian.
 
I övrigt kan jag, med handen på hjärtat, säga att det är en av de absolut bästa och häftigaste resor jag gjort. Någonsin. Det kan verkligen rekommenderas! Människorna är fantastiska och det finns så otroligt mycket att se och uppleva. Vi valde att ägna första halvan åt att resa runt i norra Sydafrika (Moholoholo samt safari på Kapama), och därefter flyga ner till sydligare delarna (där vi reste mellan städer längs sydkusten och besökte strutsfarmar, elefantgårdar och avslutade i Kapstaden). Helt magiskt! 
 
Vad beträffar just Moholoholo så har jag mycket positivt att säga! Vi bodde på Moholoholo Mountain View och det kan sammanfattas med att vi bodde nära naturen. Så häftigt! Djuren hördes genom väggarna och på morgonen kunde vi se flodhästspår mellan husen (lite läskigt också såklart, men mäktigt). Vi åkte på Blyde River Canyon (på julafton faktiskt) vilket var så mäktigt att se, och vi besökte Moholoholo Rehabilitation Center (för djur) vilket var väldigt intressant. I övrigt stannade vi inte där så länge, utan åkte vidare till Kapama efter några dagar. Något som vi inte besökte, men som jag hört om, är ett utbildningcenter i Moholoholo. Skolorna i Sydafrika ska tydligen använda sig av det och ha "utbildningsveckor" där inom olika områden (ekosystem och liknande). Detta kan man nog även anmäla sig till som privatperson, så det hade åtminstone jag gärna gjort!
 
Om jag ska rekommendera något så är det att resa runt lite i landet. Moholoholo var fantastiskt (såvida man gillar djur, av alla olika sorter) och maten var bra, men jag hade inte velat stanna där hela resan. Det finns SÅ otroligt mycket att se i Sydafrika, så hyr en bil och åk runt! :) Resesällskapen har jag väldigt dålig koll på så där kan jag inte vara till mycket hjälp. Om du har andra frågor så svarar jag gärna på dessa! (Skriv gärna med din mailadress, om du vill, så kan jag svara lättare.) LYCKA TILL och hoppas du kommer iväg - du kommer inte ångra dig!
 
(Samtliga bilder är från Moholoholo.) Jag kan inte tro att det redan gått ett år.. En helt magisk resa!

Reunion

Åh det är verkligen lika roligt varje gång vi har återträff med gymnasieklassen! Bara att få höra vad alla har haft för sig sedan senast och planerna framöver är ju så tokspännande. Och man får så många ny ideér av att höra hur andra resonerar. Det är faktiskt på det sättet jag kom på att jag ville jobba extra som lärarvikarie, och det är genom mina vikariat som jag insett vad jag vill göra med livet. Utan att få den inspirationen från första början hade jag definitivt inte läst till lärare nu. Så nu ser jag med glädje fram emot sommaren och nästa "klassfest", även om planen är att träffa flera av personerna långt innan det. De är trots allt några av de roligaste och mysigaste människorna på denna jord! ♥

Uppe i sadeln

Det var extremt länge sedan jag satt på hästryggen, men nu så. Nu blev det en tur med lillkillen i skogen, vilket trots halkan, mörkret och snöstyltorna var väldigt skönt. Även om jag varken har tiden eller lusten att prioritera in ridningen i vardagen just nu kan jag verkligen förstå varför jag höll på med det i så många år - man mår så bra av det! Ganska perfekt att ha en lillasyster och mamma som rider, då kan man ju låna precis när man känner för det.

Det obligatoriska snöbuset

Ja det finns ju vissa traditioner som man bara vägrar ge upp. Och julen är en av de få tillfällen då man få "bli barn" igen och busa - något man inte ger upp i första taget! Så på varje julafton, under förutsättning att det ligger snö på marken, åker vi ut med fyrhjulingen i skogen där vi kan åka tefat i linor bakom. Löjligt roligt faktiskt! 
 

Mitt i allt julstökande och mysande

Julstöket har varit i full gång sedan vi kom hit och nog börjar vi komma in i rätta julstämningen nu. Hundarna är lyriska över all denna uppståndelsen - människor överallt, konstant uppmärksamhet och nya saker som händer hela tiden! Nu kommer snart resten av gänget hit så då blir det ännu mer liv i torpet. Åh, detta kan nog allt bli en riktigt fin (vit!) jul!
 
Jullådorna packas upp och Ella (minsta hunden) vill gärna hjälpa till. Hon är som förtrollad av alla tomtar..
Vilopaus i arbetet!
Julgranen måste ju också få sitt skönhetslyft!
Lillhunden har hittat sin stora kärlek - en gosetomte! ♥
Sådär när allt börjar komma på plats är det ganska fint att bara ligga och beundra mästerverket.. Julgranen (eller "julbusken" som pappa kallar den) ska få en ordentlig laddning med julklappar under sig (samt en och annan hund som inte kan hålla sig därifrån) och sedan är vi redo för julafton!

Att ha en liten hjälpreda

 
Ja det är inte helt enkelt när man har gosesugna hundar som vill hjälpa till med och slå in julklappar; de sätter sig mitt i smeten och är sådär allmänt nöjda med livet. Hjärtat smälter ju lite och det blir helt omöjligt att motstå gosepauser, vilket gör att allt tar lite längre tid än det egentligen borde. (Men så är det jul, och då får saker ta lite längre tid än det brukar.) Det är vid tillfällen som dessa som man inser hur tokmycket man saknar att ha djuren hemma och runt sig hela tiden! 

Att ha haft den roligaste femdagarinnanjul-dagen någonsin

Alltså gårdagen. Vad säger man? Först en förmiddag med workshop (ja, kort sagt lekte vi lekar och hade "teater" i några timmar) med jordens absolut roligaste kursare vilket resulterade i att vi alla skrattade tills vi låg dubbelvikta på golvet. Sedan långlunch och därefter ett inte allför krävande, lagom långt seminarium. Ja ni hör ju! Jag har varit med om sämre skoldagar kan jag meddela.
 

Som om inte en tokrolig skoldag vore nog så var vi (Daniel inkluderad) även bortbjudna till världensbästaJenny för julmys på kvällen. En bättre avslutning på den dagen hade vi omöjligt kunnat få. Glöggdrickande, julmusik, paketleken, skratt tills vi kiknade och djupa diskussioner om ifall "personer med korta ben har bättre kroppskontroll än personer med långa ben" - ja vad mer kan man önska såhär innan jul? Dessutom hann vi spela en omgång av "Ryktet Går..." vilket resulterade i några hiskeligt roliga konsverk. Vem hade trott att en illustration av, till exempel, ordet "godispåse" (se bild) kunde sprida så mycket glädje? Ja det blev verkligen den roligaste femdagarinnanjul-myskvällen man kunnat tänka sig. Så nu var det bestämt - detta får bli en tradition!

Vinterkänslor är allt ganska fint att ha

Andra advent bara svischade förbi och tiden går i sanning fort nu innan jul! Helgerna är fullsmockade och vardagarna inte mycket mindre uppbokade. Så när jag den här helgen var helt ledig var det ju lite hallelujah. Vi avslutade vår förra kurs i fredags, och börjar nästa först imorrn - galet skönt! Nu hann jag med allt det där som bara legat och väntat, som en sväng till frisören, ladda frysen med bullar och bröd, storstäda, bli av med all tvätt.. Och så har vi ju hunnit mysa! Eller ja, Daniel har tre tentor innan jul (samt jobb och allt annat skolarbete också) så han har väl inte varit riktigt lika ledig som mig i helgen. Men lite mystid har vi allt fått ihop! :)
 
 
 
Nu har verkligen ALLA vinterplagg fått åka fram - dunjackor, stora halsdukar, lovikavantar, mössor - men lite mysigt är det ju allt att få gå runt som en liten michelingubbe.. Ja, i februari lär jag ha ändrat den åsikten men just nu är det ju gosigt att få boa in sig ordentligt! :) Nä, nu ska vi gosa ner oss i soffan, äta lussekatter, pepparkakor och julkola, dricka glögg, se en film och njuta av det sista av årets andra advent. Hoppas ni alla har haft en mysig dag!

Att ha världens finaste vänner

Jag har verkligen jordens finaste vänner. På riktigt. De är helt galet superbra. Sådana som muntrar upp och peppar när världen känns lite tillfälligt mörk. Ja även vanliga dagar lyser de såklart också upp. Och de känner mig ibland bättre än jag känner mig själv. Som när vi har salstenta en tidig morgon, och världens bästa Jenny ringer bara för att dubbelkolla så jag kommit upp ur sängen. (Nu låter det som om jag alltid försover mig, och så är inte fallet. Haha! Hon vet bara att jag inte är den morgonpigga sortens människa, och tänkte kolla en extra gång. För säkerhets skull.) Hela morgonen blev ju så mycket bättre efter lite tenta-pepptalk medan jag sminkade mig! Eller som idag, när vi har en synnerligen tråkig examinationsuppsats att skriva, och hon ringer för att säga att hon redan läst igenom och sammanfattat skollagen, och att hon mailar över dokumentet så jag slipper lägga tid på att lusläsa samma sak. Alltså. Världens bästa! Och så är vi så lika att innan jag ens hinner fråga så har hon redan sagt "ska vi skicka över våra arbeten och ge varandra respons innan vi lämnar in allt ikväll?". Och ta som i förmiddags när Andrea skulle komma förbi och hämta upp en bok, och jag öppnar dörren för att se henne stå där med en bakelse till mig. Som peppning. Haha! Hur söt får man bli!? 
 
Nä jag har verkligen världens finaste vänner! Sådär så vi pratar med varandra i telefon mycket oftare än vad som  egentligen behövs, bara för pratets skull, och ganska oberoende av tid på dygnet, bara för man har något halv-oviktigt att berätta och skratta åt. Ja, världens bästa helt enkelt.
 
Nu ska jag burra in mig bland filtar och kuddar och återgå till uppsatsskrivandet igen - hejhopp!

När det börjar vankas jul

 
Finnas det något mysigare än julen? God mat, trevliga människor, juldofterna och mysbelysning överallt. Åh, jag älskar älskar älskar det! Och advent känns nästan minst lika mysigt. Jag och Daniel tassar runt i lägenheten och bara njuter av mysstämningen. Och denna morgonen. Woaa! Daniel väckte mig som vanligt  med  pussar och kramar (sånt är jag bortskämd med) och viskade sedan "Hanna, det snöar ute". Alltså. Den lyckan. Jag blir som ett litet barn igen när första snöflingorna faller. Bästa dagen! 
 
Så, nu ska jag gosa ner mig i allt mysigt, njuta av att det är vitt utanför fönstret och lugnt börja knåpa på min examinationsuppsats för den här kursen. Livet känns inte alltför jobbigt just nu.

Att avsluta en temahelg

Fotograf: Hannes Sandahl
 
Jag hoppas att jag ska ha fått med svar på alla inkomna frågor (och lite till) runt bröllopet i helgens inlägg, men OM ni fortfarande har något på hjärtat så är det bara att slänga iväg ett litet meddelande. Hoppas ni alla får en fin, ny vecka!

Bröllopsmiddagen

Nu kan det väl råka vara så att man är lite partisk när det kommer till ens egna bröllop, men ska jag sammanfatta mina känslor så var det en hiskeligt trevlig middag med världens bästa människor. ♥ Vi är så otroligt tacksamma. Så mycket kärlek i ett och samma rum, ja. Och så många telegram från andra som inte var närvarande under middagen, ja det är ju inte riktigt klokt! Allt vi kan säga är tack!
 
Vi både skrattade och grät (ja grät gjorde vi mest för att vi skrattade så mycket)..
Och så hängde ju såklart morfar på väggen bakom oss! Fast ja, han satt ju även några stolar bort i mer levande form..
Alldeles underbara tal och framträdanden fick vi höra, och ord kan inte beskriva hur mycket de värmde i våra hjärtan!
.. Ja och så fick vi oss allt ett gott skratt åt den lek och de frågor som toastmadamesen hade totat ihop..

Bröllopsfesten

Såhär med facit i hand kan vi säga att vi gjorde rätt i att ha med barn på bröllopet - det fungerade oförskämt bra och både jag och Daniel tycker det känns himla skoj att ha haft med alla nära och kära, oavsett ålder. Barnen bidrog enbart till att dagen blev så mycket finare! :) 

Fotografer: Hannes Sandahl och Johannes Jansson
 
Några bilder från själva festen hade jag ju sagt att jag skulle visa. Vi har flera hundra bilder, och alla varken kan eller vill jag visa så. Ni får nöja er med några få. Festlokalen, kan vi konstatera, blev alldeles lagom stor för oss, med ett stort rum för dans och andra rum för bar och att bara umgås. Ja och så kunde vi stänga igen till rummet där vi åt, så då blev det ju dessutom lite ordning i torpet. Till saken hör också att det är väldigt fint! Sammanfattat är vi, som med allt annat, fantastiskt nöjda.

Bröllopstårtan

Fotograf: Hannes Sandahl
 
Bröllopstårtan (från Café 46) blev inte alls som vi från början såg framför oss, men med lite kompromisser (då smak gick före design och skönhet) kan vi konstatera att resultatet blev väldigt lyckat. Vi har inget alls att klaga på och allt gick extremt smidigt, trots att vi inte var ute i jättegod tid. Och för er som frågade om vilken typ av tårta vi hade så är svaret en enkel sådan, med sockerkaka, vaniljkräm och hallon. Ja och så med ett "mönstrat", vitt marsipantäcke över, vilket ni själva ser. Alldeles lagom för vår smak.

Brudvalsen

Ja, den där brudvalsen som inte alls var en vals. Den som vi borde övat lite på, men som helt enkelt fick bli improviserad. Japp. Precis den. Den blev något helt annat. Lite vaggande med några snurrar och ett lyft till "Den Vilda" (One More Time) är nog en ganska bra beskrivning av slutresultatet. Å andra sidan var det ganska mysigt och vi hade roligt ändå, så då blev det ju fint. ♥ 
 
Fotograf: Hannes Sandahl

Vigselmusik

 
 
 
Några har frågat om vilken musik vi valde att ha i samband med vigseln, varför samt om vi kände de som sjöng, så därför kommer här ett litet inlägg med svar. Vi gick in till Birkalåten (och då inte den som förknippas med Ronja Rövardotter, utan G. Idenstams komposition) och gick ut till Trumpet Tune (H. Purcell). Däremellan hann vi med inte mindre än fem andra låtar: två psalmer, två solosånger och en körsång.
 
Varför vi valde låtarna har jag nog inget egentligt svar på, mer än att vi tycker att de är fina. "Birkalåten" och "Hymn till Västergötland" hade även mina föräldar på sitt bröllop, och en av psalmerna hade mina svärföräldrar på sitt bröllop. Så det blev helt enkelt en blandning mellan "gammalt och nytt", vilket kändes himla fint. 
 
Vad beträffar om vi känner de som sjöng så blir svaret ja. Tjejerna (en av dem var även toastmadame på bröllopet) har jag gått i samma skola som sedan våra första skolår, och killarna tog jag studenten samtidigt som. Extremt duktiga och fina människor alla fyra! De gjorde verkligen vår stund i kyrkan magisk och så vacker.

Festdukning

Jag har fått frågot på en hel del olika saker som rör bordsdekoration, bordsplacering, festprogram och liknande så här kommer ett kombinerat inlägg som svar.
 
När det kommer till bordsdekorationen hade vi det väldigt enkelt, och vi köpte in allt från ett och samma ställe - Hugos blommor. Vi la ut rankor med murgröna på borden och utöver det hade vi höga, smala vaser innehållandes en röd ros, en vit ros och lite grön utfyllnad. Snyggt men enkelt - precis som vi ville önskade.
 
Vita linnedukar och -servetter hyrde vi från kemtvätten, vilket fungerade fantastiskt smidigt och bra. Servettringarna pysslade jag och min tärna ihop själva.
 
Bordeplaceringen har en historia för sig själv, och det var något av det sista som blev klart innan bröllopet. Till alla er andra är det ett hett tips att börja med sådant i tid! Själva "placeringskorten" gjorde vi i form av askar med namnlappar. Det fanns inga optimala askar att köpa (såvida men inte var beredd att lägga ut en mindre förmögenhet och importera dem från utlandet), så vi tänkte att det lättaste var att leta upp en mall och göra dem själva. Efter mycket om och men slutade det med att Daniel och svärfar satt och gjorde mallarna själva. För att vi inte skulle behöva stressa onödigt mycket såg svärföräldrarna och min svägerska till att allt blev färdigvikt i tid. Helt suveräna! Jag och min tärna bakade mini-cupcakes som vi la i askarna, knöt sedan ihop dem och voila - klara!
 
Vigsel- och festprogrammen totade vi naturligtvis ihop själva. Vi skickade inte iväg dem till ett tryckri, utan skrev ut och satte ihop allt själva - med hjälp från världens bästa bestman och tärna. Det blev både tryggast tidsmässigt och trevligast för plånboken. Och ja, vi hade med "gästpresentation" i festprogrammen.
 
Fotografer: Hannes Sandahl och Johannes Jansson

Bröllopsresan

Jag har länge lovat att ett inlägg om "den hemliga bröllopsresan" ska läggas upp, och nu passar det ju perfekt. Så. För att göra en kort historia kortare, jag planerade allt runt bröllopsnatten och mannen allt runt bröllopsresan. Jag hade ingen aning om vart vi skulle åka, inte ens när vi satte oss på flyget. Jag trodde att jag hade räknat ut det (det stod ju såklart en destination på biljetten), men det visade sig att vi sedan skulle vidare med tåg och sist buss. Han höll ut på det in i det sista vill jag lova. Hur som haver, vi kom fram till ett SPA-hotell utanför Vicenza i Italien. Så där bodde vi, och sedan gjorde vi dagsutflykter till städer runtikring.
 
Vi blev faktiskt bara mer och mer nöjda med vart hotellet låg. Vi hade otroligt vackra omgivningar, och det kändes inte alls "turistigt". Det blev avskilt och väldigt personligt, samtidigt som vi hade nära till stadskärnan och andra platser som är värda att besöka - det bästa av två världar.
 
Vi var inte alltför flitiga med att fotografera under resan, och det mesta vi har är inspelade filmer med videokameran. Vi var helt enkelt alldeles för upptagna med att strosa runt hand i hand, vara kära och skratta, men några bilder blev det såklart. Tillräckligt många för att bli en bildbomb här. 
 
Ett besök till Venedig var ju självklart ett måste när vi ändå var i trakterna..
.. och även om det inte toppade vår lista av "favoritstäder att besöka" så är det onekligen en upplevelse att ha sett!
Pizza-stopp på väg hem från Venedig. "Äta bör man, annars dör man" känns som något vi levde efter om man ska tro korten vi har.. (Vi har mååånga mat-bilder!) Jag hoppas dock att det bara beror på att vi ofta glömde ta kort och därför kompenserade det med att fotografera lite extra varje gång vi tog pauser, dvs. åt eller fikade.. Haha!
Haha! Ja, när man kikar igenom kamerarullen så inser man snabbt att det finns en hel del mindre vackra bilder.. Men å andra sidan bodde vi på ett SPA-hotell (och besökte även andra SPA i närheten) och då går man ju inte runt i långklänning och frack under dagarna precis..
Man ska verkligen inte bli fotograferad när man äter glass. Det blir alltid misslyckat..
Omgivningarna runt hotellet var verkligen helt fantastiska!
Alltså. Den där bilen. Och Daniel i den. De ger verkligen ett mäktigt och tufft intryck! Bilden får mig att skratta lika mycket varje gång..

Dagstripp till Verona. Vi var så nöjda och såå trötta i benen när vi kom tillbaka till hotellet.. Men så blir det när man går långt, och i Verona var det svårt att låta bli att knata runt länge - det fanns ju så mycket att se!
Padova ägnade vi också ett besök, och på Daniels begäran besökte vi den stora basilikan. Vi kan konstatera att den verkligen är enorm!
 
Vi hade verkligen en himla fin bröllopsresa, och för er som funderar på att proppa in lite överraskningar i bröllopsschemat kan jag varmt rekommendera det! Ett fantastiskt roligt minne att ha, och samtidigt är det alltid trevligt med spännande överraskningar att se fram emot. Dessutom behöver inte båda tänka på allt, utan man kan släppa en del helt och bara njuta av det gottiga resultatet! (Och så hör ju till saken att det är riktigt roligt att få planera överraskningar åt sin bättre hälft..)

Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0