Besvikelse upp över öronen...

Nej nu är jag så ledsen, arg och besviken att jag inte vet riktigt vart jag ska ta vägen.. Som jag sett fram emot att få gå med på dagens besiktning av den nya lägenheten, och så blev det jordens största besvikelse. Hujedamej!

För att göra en lång historia "kort". Vi var puckade till tusen helt enkelt. Vi köpte grisen i säcken. Vilket vi egentligen visste redan från början. Dock trodde vi att vi hade löst alla eventuella problem, men icke! Vi hittade en lägenhet som såg väldigt bra ut på pappret. Vi intresseanmälde oss och fick sedan besked om att vi var välkomna på visning. Problemet var då att förra hyresvärden inte hade tid att ha visning innan det datum vi var tvungna att ge slutgiltigt besked. (Det står i kontraktet som krav att han SKA visa lägenheten.. men så blev det alltså inte.) Knepigt det där. Allt såg ju så bra ut. Hur som helst ringde vi den dåvarande hyresgästen och frågade om lägenheten. Han lät meddela att det var en fin lägenhet. Vissa saker behövde bytas, men det var helt uppenbart så han trodde att hyresvärden skulle fixa det direkt.
 
Sedan ringde vi till hyresrättsföreningen, förklarade situationen med att vi inte kunde få komma och kolla på lägenheten samt frågade om vad som gällde egentligen. Vi ville ju absolut inte hamna i läget där vi fick en ofräsch lägenhet som vi själva fick bekosta renoveringen av. Kvinnan i luren säger att det inte är någon fara. Allt som inte såg helt bra ut målades om, och "vanlig" ommålning skedde var 10:e år om inte hyresgästen absolut ville något annat. Allt som var minsta slitet eller skabbigt byttes ut direkt. Inga konstigheter. De var enligt henne väldigt noga med sådant. Hon sa, citerat, "har ni riktig tur så får ni tag på en så skabbig lägenhet som möjligt, för då byter vi ut precis allt i den". Sedan sa hon att om väggar var målade i aningen "konstiga" färger, men fortfarande var i bra skick och gick igenom besiktningen, kunde man be om målarfärg för att måla om något på egen hand. Så, på det stora hela taget lät det perfekt. Vi hade redan sett den exakta planlösningen i kompisars lägenheter, så vi visste vad vi hade att vänta på den fronten. Antingen fick vi en fräsch lägenhet utan några konstigheter alls, eller så kunde vi påpeka fel så fixade hyresrättsföreningen till dessa. Det hela var klappat och klart.
 
Glada i hågen tänkte vi att ja men vad tusan, vi kör väl då. Säger upp vår nuvarande lägenhet, spetsar in oss på flytt den 1 februari och så.. Pladask. Världens besvikelse idag! Vi kommer till lägenheten och välkomnas av ett bombnedslag från 1940-talet ungefär. Hurray! Vilken lycka. Förra hyresgästen berättade att han bott där i 13 år, och på den tiden hade INGET bytts eller målats om. Hyresgästen innan det hade bott där i 10 år, och han hade inte heller fått något bytt eller målat. Så lägenheten har stått "orörd" i 23 år. Ni kan ju tänka er. Köket såg allt annat är fräscht ut. Väggarna var sönderborrade och fläckiga, golven var spruckna, listerna trasiga, garderober trasiga, dörrar slitna, handtag trasiga, taket var fullt med fula märken.. men köket. Herregud säger jag bara. Det var så äckligt skabbigt att jag inte ens skulle vilja laga mat där inne. Än mindre förvara saker! Aldrig i livet.
 
Trots detta hade allt känts okej om det inte varit för denna knallkork till besiktningsman som inte riktigt såg problemet.. Är mannen blind? På riktigt? Öppna ETT av alla skåp i köket så ser du träskivor som är söndertrasade, innanmätet är SVART istället för VITT som de en gång i tiden hade varit och luckor faller ner från sina gångjärn! I mitt stilla sinne började jag fundera på om mannen var helt pantad, då jag var tvungen att stå och argumentera för att han skulle byta ut fuktskadade skåpsluckor från tidigt 1900-tal. Han absolut vägrade se det som "ett större problem". Om vi ville ha nytt innanmäte så fick vi minsann "fixa det på egen hand; det skulle bli aldeles för dyrt för dem att byta ut alla kök på de sätt som hyresgästerna önskade". Men snälla? Kolla i vilken annan lägenhet som helst på samma gata så har de ett minst 10 år nyare kök! Jag skojar verkligen inte. Fy bubblans för detta! Som pricken över i:et låter han meddela att målaren, som (tro det eller ej) ska måla om våra väggar kan dröja... "men det borde inte ta mer än 3 månader". Haha. Vilket jäkla skämt!
 
Jag flyttar inte in där helt enkelt. Aldrig. Jag sätter inte min fot där före det åtminstone finns en plan på att göra iordning ALLT som inte är som det borde. Än mindre betalar jag för att bo där. Usch. Vår ladugård hemma hos mina föräldrar är hundra gånger mer lockande.. och antagligen tio gånger så ren!
 
Oj, lång text. Blir lätt så när man är arg. Suck. Deprimerande när man bytt bort en, med nya ögon, guldgruva till lägenhet mot en svinstia. Jaja, vi får se hur det går. Har vi tur var det bara en osedvanligt korkad besiktningsman och missförstånd med i bilden. Annars ska de nog få se på arg...
Trackback
Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0