Bebisgos är i sanning det absolut mysigaste som finns! ♥


Åh sicken liten godbit! Jag tror jag är kär! :) Idag fick jag följa med mamma hem till hennes jobbkompis och denna goding. Är hon inte så söt att man smälter hundra gånger om? Lilla loppan! :) Bebisfeber var det här ja!
Så söt där hon låg och "berättade" för mig om allt spännande som händer runt henne.. Lillskruttan! :)

Sleeping Beuty som sussar sött i famnen.. Åh, varför kan inte alla få ha en sådan liten knodd hemma? ;)

Världens bästa fjäskisar

Veckan har gått sååå fort! Alldeles för fort. Svisch så var den förbi. Lite skönt ja, men fortfarande för fort! Haha! Tro det eller ej, men jag kommer allt att sakna mina små fjäskisar lite. :) De är trots allt ganska mysiga och snälla ibland.. (Vilket väger upp de flesta av gångerna då de är mindre snälla och söta..)

Nu blir det bullbakning och fredagsmys för min del! Hejhopp!

Ännu en spännande dag som lärarvikarie

Idag blir inte många knop gjorda här inte. Revbenen känns fortfarande och jag vet att jag lever, det är ett som är säkert! Härligt. Det var dock inga som helst tvivel om huruvida jag skulle pallra mig till jobbet eller ej idag. Det är ju så roligt! :) Och de allra flesta av eleverna ÄR faktiskt väldigt snälla mot mig, trots att jag är en sådan där 'hemsk vikarie'. Haha!

Jag började dagen med att tro att jag skulle få en låååång paus mellan några av mina lektioner, men när jag kom fram till mitt skrivbord såg jag en trevlig liten lapp som frågade om ytterligare lektioner (för en annan lärare). Jag var jättenöjd och eleverna var jättebesvikna. Haha! De trodde att de skulle få inställd lektion, och sedan dyker en vikarie upp.. Ja, då blir man som elev alltid missnöjd. Oavsett vem vikarien skulle råka vara. Aja, de överlevde och verkade inte lida alltför mycket i efterhand så, ingen "skada" skedd.

Idag fick jag dessutom ha hand om en hemkunskapslektion, vilket var minst sagt spännande! Tur är väl att de är så söta, annars hade energinivån varit alldeles för långt ner redan 5 minuter in i lektionen.. Och fjäsk har de också hunnit lära sig! Hujedamig så de breder på emellanåt.. Haha! Charmknuttar hela bunten! ;)

Nu blir det matlagning åt familjen och vila för min del. Mina revben kräver ett visst mått av lugn ikväll..

Insparkade revben och svullet smalben, men uppsatsen är snart färdig i alla fall

Yes, snabb uppdatering följer: Gårdagen spenderade jag med vikariejobb, därefter åkte jag hem, bakade bröd, lagade mat OCH hann hjälpa sjuka lillasyster med att rida hennes häst. Kändes som en galet bra och produktiv dag.. Tills surhästen bestämde sig för att sparka sin hästkompis. Alltså, häst-1 sparkar mot häst-2, men vänta lite! Där stod ju jag. Oh happy day! Först var det benet, strax under knäet som fick sig en smäll och näst på tur var mina revben. Yes. Andan var borta i Kina och vände skulle jag tro. Stackars mamma som blev livrädd. (Jag var ute och red med mamma när det hände.) Men häst-2 var nog åtminstone tacksam!
 
Så resten av kvällen (och natten) spenderade jag och mamma på den mysiga akutmottagningen. Härligt, inte sant? Jaja, det kunde varit värre. Inget brutet, bara sprickor. Och mjälten håller ihop än så länge, så vitt vi vet. Så nu är mitt största problem smärtan. Eller nja, mitt ALLRA största problem är att jag knappt lyckas stänga stövlarna då mitt ben har ökat några gånger i storlek. Därefter kommer smärtan. Men det går ju över.. Någon gång. Någon dag. :)
 
Idag pallrade jag mig hur som helst till jobbet ändå. Med mycket smärta, men det gick ändå att ta sig igenom. Håller tummarna för att morgondagen också ska fungera. (Jag jobbar nämligen hela denna veckan, och det är så roligt att jag absolut inte vill missa det. Dumma hästskrutting!)
 
Har man tråkigt när man pluggar så har man...
 
 
Ont eller ej så fick även denna dag vara till lite nytta! Jag har nästan skrivit färdigt uppsatsen (som senaste ska lämnas in på lördag), och jag har lagat kvällsmat till la familia. Så, inte helt bortkastat! :) Om jag känner mig själv rätt lär jag satsa på att bli helt klar med uppsatsen idag, samt förbereda lite inför morgondagens lektioner innan jag totalslocknar på kudden.

Födelsedagsfirande, viner och Sydafrika all over again

I helgen firade vi bästa pappas födelsedag genom inget mindre än middag och fin-vin från Sydafrika. Ni som följde bloggen under vår resa i Sydafrika minns kanske det första inlägget jag skrev år 2012? Det var ett inlägg om vår vinprovning, och detta var alltså den plats där helgens vin kom ifrån. Inte helt dumt! Gott som attan (även för mig som i vanliga fall inte är största vin-älskaren precis)! Mumsig mat var det dessutom, ja ojojoj!

Kvällen (läs natten) avslutade jag och Daniel med att kila över en sväng till grannen som hade 20-årsfest.Tänk vad alla fyller år i dessa tider! För, ja nästan, exakt ett år sedan skrev jag även om ett annat födelsedagsbarn. Nämligen världens bästa Josefin (som nu är iväg och njuter i utländerna)! (Läs inlägget här.) Grattis till alla er mars-barn! :)

Hoppas att ni andra hade en minst lika mysig helg som jag har haft!












Fredagsunderhållning när den är som bäst! ♥

För er som har en tråkig fredagskväll framför er så bjuder vi på denna. :)
Som vanligt falsksång när den når sin absoluta topp och extremt läckra koreografi-moves. Det är vad systrarna E gör som bäst. Mer tvivlar jag på att jag behöver säga. (Den förra dansvideon gick ju hem så, blir nästan en favvo i repris.. Filmningen är inte alls långt ifrån att vara lika bra som sist. Haha!) Enjoy! :)

Hårt arbete lönar sig i längden..

Tidigare idag, eller snarare nu ikväll, gjorde jag min (första) tenta. Någonsin. Inget allför avancerat precis; alla arbeten var redan skrivna så det var bara opponeringen kvar. Nu efter opponeringen känns det ruggigt bra faktiskt, och jag är pepp på att skicka in min slutversion av examensuppsatsen. Var aningen nervös över att jag skulle ha tolkat kurslitteraturen helt fel; hade känts pinsamt att göra en så stor miss när vi hade författaren, av stora delar av kurslitteraturen, som opponeringshandledare. Nyttigt och lärorikt ja, men fortfarande pinsamt! Men det gick, mot alla odds, bra. Riktigt bra. Att jag kämpade några timmar extra med den där texten gjorde att jag fick himla bra kritik från både kurskamrater och handledare. Dessutom behöver jag inte ändra alls mycket på slutversionen för att få den "perfekt". Så om jag ger arbetet 30 minuter imorgon förmiddag så är jag klar med hela första delkursen. (Bara att korsa fingrarna och hoppas på att bli godkänd kvar efter det..) Jag är nöjd. På riktigt. :)

Nu har vi knaprat morötter och gräddfilsdipp här hemma, samt njutit av att slippa alla måsten.
Åtminstone för stunden. För ikväll. Mys!

Jag skulle vilja tacka så hemskt mycket för alla kommentarer som ramlat in det senaste. Jag vet inte riktigt vad som hänt, men himla skoj är det hur som helst. Tusen tack finaste ni! :) Godnatt!

Eyes Lips Face - e.l.f.







Titta vad som ramlade ner i min brevlåda. En STOR box med smink från e.l.f. Nu har jag nog smink så jag klarar mig för resten av livet skulle jag gissa. (Sminket på bilderna är långt ifrån allt, och jag är ju inte den som använder smink varje dag precis. Men det är himla roligt att ha någon gång ibland.) Det är verkligen inget svindyrt smink, men när jag provade det idag kunde jag verkligen inte klaga. Jag blev extremt positivt överraskad! :) (Jag kan varmt rekomendera deras 'Cream Eyeliner', den känns helt suverän och är galet enkel att applicera..) Lyxigt budget-smink som fungerar alla gånger!

Mello-inspirerat systermys, när ingen annan ser ♥

När ingen annan ser..
Vadå sjunga falskt? Nej inte här inte! Vad tror ni, anställning som koreografer vid nästa års melodifestival kanske? Det, kombinerat med filmteam? Ni ser ju bara här. Förstaklassig musikvideo av Euphoria! (Presenterad med smurf-röster och allt.. Kan det bli mycket bättre? Nej skulle inte tro det va!?) Vad gör ni när "ingen annan ser"? :)

Renoveringen går framåt.. Tror jag.


Är inte utvecklingen fantastisk? Haha.. Det blir verkligen urläckert här hemma ju.
Ni ser väl potentialen hoppas jag? Stilrent är nyckelordet hos oss just nu..



Här ser ni även min så kallade "plugghörna" nu också. Ni kan ju tänka er hur mycket jag längtar efter att kunna arbeta normalt igen! Hujah! Att sitta i sängen är faktiskt ingen höjdare när man ska skriva och få något vettigt gjort. Ryggen säger AJ efter inte alltför många kvartar, det vill jag lova..




Han jobbar på det! :) Hurray! (Målaren har varit sjuk sedan i torsdags, så här har det inte blivit många knop. Känns sådär halvkul när lägenheten ser ut som den gör.. Suck. Men nu så, nu blir det andra bullar!) Som ni ser har vi nu kommit till sovrummet! Tjoho! :) På listan kan vi nu bocka av vardagsrummet, kontoret, hallen och badrummet. "Bara" sovrummet och köket kvar. Jag ser slutet..

Tack den kom lite oväntat du...

Som ni kanske minns i ett tidigare inlägg jag skrev, så fick jag min sista kurslitteratur bara för två dagar sedan. (Drygt EN MÅNAD efter att jag beställt den, för den som vill veta.) Detta visade sig vara MER än i precis rättan tid. Jag klickade nämligen in på min sida på Göteborgs Universitet och hey surprise! Gissa vad jag fick se? Jo att en examinationsuppgift, med galet luddig och obegriplig beskrivning (hurray!), ska vara inlämnad 8 mars kl. 12.00. 8 MARS!! Tentan är först den 15 mars, så inte hade jag räknat med detta. Inte NU. Inte utan vidare information (bortsett från en mapp där inlämningarna ska lämnas in)! Men jodå. Där var den. En FET inlämning som på ett vetenskapligt sätt ska vara relaterad till ALL den kurslitteratur vi läst. Precis. Just det. Den kurslitteratur jag fick i, ehum, låt se.. FÖRRGÅR! Snacka om att känna paniken komma krypandes. Tack snälla lärarförbundet för att ni är så urusla på att leverera de beställningar ni får. Tack, tack, tack tusen gånger om! Ni är sämst. På riktigt. Ledsen att vara den som måste säga det men, it's the truth. Faktiskt. Ni ligger inte på pluslistan idag direkt. Och era chanser att hamna där detta året, eller ens nästa år, kan vi nog konstatera är minimala.

Nu är det bara att gilla läget. Helt jäkla underbart! Ni kan ju gissa vad jag ägnade kvällen igår åt.. Och vad jag ägnar den här dagen åt.. Haha. Arbetet börjar som tur är ta lite form nu, så jag bör hinna klart. Kanske. Förhoppningsvis. Om jag har tur. Eh. Ja. Nej det är klart jag hinner. Jag är ju Hanna. Det får icke glömmas dagar som dessa. Nu kör vi! :)

NOTE TO SELF: Läs ALLA papper, alla små texter som lämnas ut, alla dokument som någonsin existerat inom ämnet och läs även mellan raderna inför kommande kurser. Beställ kurslitteratur 6 månader innan du ens bestämt dig för vad du vill läsa, det kan ju blir förseningar. (Haha!) Obehagliga, oväntade överraskningar är allt annat än trevliga! De bör om möjligt undvikas.

Just nu intalar jag mig att plugg lönar sig i längden.. Och hoppas innerligt att det är sant! :)
Daniel peppar mig med "detta är inget emot hur du hade det i perioder på gymnasiet, du fixar det lätt"..
Haha, bra försök hjärtat mitt! Men det är väl tanken som räknas. ♥

Lyx på morgonen ♥

Ibland är livet lite fööör lyxigt. Åtminstone sådana dagar då man först får sovmorgon och sedan blir väckt med frukost på sängen. Av världens finaste man kanske också ska tilläggas. ♥ Och att han hunnit plocka iordning lägenheten och rensa undan all disk gör ju inte saken sämre (eller mindre lyxig) precis. Just en sådan morgon var det tydligen idag. ♥ En definitivt bra start på dagen och veckan!

Bild från Spanien, hösten 2011. 

Nu blir det middag hos fina vänner, tjo!

Allt fixat och klart. Bussen nästa!
Hoppas ni får en fin kväll allesammans! :)

Tanken var åtminstone god...

Nu har jag, efter många om och men, hunnit städa lägenheten, baka en kaka, göra iordning pannacotta, plocka fram soffbordet, duscha, springa ut med soporna samt handla mjölk och dricka inför kvällen. Puh! Daniel är på väg hem med sällskap och pizza, så nu ska jag bara fixa iordning mig själv det sista. :)
 
Jag kan säga att det inte var helt lätt att hinna med allt, då jag lyckades skaffa mig en heeel del extraarbete. Jag hade gjort klart pannacottan, ställt in den i kylen och förberett den andra kakan. Korkad som jag var tänkte jag att "glasen (med pannacotta i) är för höga för att stå på en hylla i kylskåpet", och så jag ställde jag dem i kylskåpsdörren. Jag tänkte "nu måste jag vara försiktig när jag öppnar dörren". 5 minuter senare, när jag skulle fixa glasyren till andra kakan, rycker jag upp kylskåpsdörren och swop. Två glas faller i golvet. En klarade sig, den andra sa krasch. Yes! Härligt. Halvstelnad pannacotta(=kladdigt som attan!) mixat med glassplitter i HELA köket. Woop, woop. Kände mig inte helt nöjd med mig själv där jag stod, lika nedkladdad som köket. Så jag hade ju kunnat vara klar med städningen sisådär 40 minuter tidigare än jag faktiskt var.. Ugh!
 

Nu är dagens tidigare missöden glömda. Pizza och soffhäng på schemat; det kan bara bli bra!

Finbesök på kvällskvisten ♥

Nu blir det till att pyssla iordning här hemma så stället ser representabelt ut. En sann utmaning, det vill jag då lova! Haha. Men får man finfolk på besök så får man. :) Så nu ska det städas, bakas något och förbereda någon form av efterrätt till kvällens mys, ett paket ska uthämtas (tjoho!) och duschen ska få sig ett snabbt besök också. Och Daniel måste hinna komma hem såklart. :) Sedan så är jag nog redo! Välkomna in! ♥

Skoluppsatsen insickad, kylskåp och frys är uppfyllda och skidskyttet visas på TV. So far, so good!

Fröken Hanna

Oj vad dålig jag varit på att uppdatera hur det gått på jobb-fronten den senaste tiden! Fy på mig. Jag kan berätta att jag den senaste veckan haft två vikariat, och det har varit en himla blandning. Jag ägnade måndagen åt språklektioner av alla dess olika slag. Det var kämpigt, att säga annat vore att ljuga, men utan större missöden tog vi oss igenom dagen. :)
 
I torsdags fick jag ansvara NO-laborationer för första gången, samt lite SO och kemi. Eleverna skötte sig exemplariskt och min dag som lärare var verkligen a piece of cake. Det känns faktiskt himla roligt att hoppa in lite nu och då i olika klasser. En enorm utmaning, men otroligt skoj!
 
Ja, och jag har ju några fler vikariat inplanerade redan nu. :) Nästa fredag blir det språk för hela slanten (dock i nya klasser, så det ska bli himla spännande), och sedan har jag 3 dagars vikariat inplanerat i sista veckan i mars. SO-lektioner samt tillval i "matglädje", vilket blir helt nytt för mig. Känns galet bra! (Om inte annat för att det är roligt när de ber mig komma tillbaka och undervisa, och att alla lärare hittills varit varit supernöjda. Det gör mig väääldigt glad. Och när elever kommer fram och BER om att jag ska undervisa dem. Haha. Gulle! Då känns det extra skoj!)

Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0