Förändrad syn på framtiden

Ni fick ingen uppdatering igår, av den simpla anledningen att jag lämnade huset kl. 8.00 på morgonen och kom hem först kl. 23.00 på kvällen. Som ni då kanske förstår så hade jag min intervju och min sista tenta igår. Därefter passade vi, dvs. min basgrupp, på att gå ut och äta tapas. Mysigt värre. :)
 
MEN, nu till det riktigt stora - min intervju på Handelsbanken. Jag har verkligen aldrig tidigare tänkt riktiga bankjobb som något för mig, men efter gårdagen är detta vad jag vill så så så gärna. Just nu vill jag inget hellre än att bli antagen till studentprogrammet. Haha! Det verkade nästan för bra för att vara sant. Personliga och individuella utvecklingsplaner, personlig handledare, arbete en gång i veckan och under lov. Och dessutom fast anställlning efter 2 år. Du får helt enkelt tjänstledigt för vidare studier. Och arbetet som sådant verkade så skoj! Herrejisses! :) Jag är, som ni hör, helt såld.
 
Det svåraste är dock konkurrensen.. Hmm.. 100-150 personer hade sökt in här, men bara vi 12 fick komma på intervju. Och av dessa 12 personer kan jag inte säga att någon utmärkte sig åt det negativa hållet. Det var verkligen många ambitiösa, glada och oerhört trevliga människor. Vissa extrajobbade redan på Handelsbanken, andra läste ekonomilinjer och drev egna företag och ja.. många duktiga människor som ni förstår. Så OM jag blir utvald är det väl ett under. Haha! Men nog verkade de tycka bra om mig, och jag tycker verkligen att jag gav mig själv en ärlig chans. Vilket är skönt. (I år är min sista chans dessutom, då jag senare kommer vara för gammal för att bli antagen.) Jag är oerhört tacksam för att de personalansvariga på Handelsbanken hade tänkt igenom allt så väl, och att vi verkligen fick möjligheten att vara oss själva hela dagen. Det var så mycket bättre än jag hade trott och räknat med. Och om de nu skulle vilja ha mig, ja då vill de verkligen ha mig för precis den jag är. (Håll tummarna!) Ne, jag kan babbla om detta ämne i flera timmar så nu sätter vi punkt här.. Annars får ni alldeles för mycket att läsa. Jag kan avsluta med att berätta att jag får veta om jag blir antagen eller ej inom 1-2 veckor. Om ni har andra frågor så hit me. :)
 
 
Tentan gick bra den också. Det känns så så skönt att allt är färdigt. Det har verkligen varit roligt och lärorikt, men efter lite trassel och oenighet under grupparbete kan jag inte annat än pusta ut nu. Haha! Nu fattas bara ett fint betyg på kursen, så kan jag "koppla bort" det fullt ut. :)

Bebisen fyller år

Idag blir bebis-trollet hela 4 år. Snart en stor grabb! Dock ser han fortfarande ut som en giraff då han rör sig på osadiga ben. Haha! Hyss har han också börjat med nu. Det senaste påhittet är att "smaka lite" på människoarmar. Aj aj! Fast klaga ska man inte göra. Han är en tuffing som är nyfiken på allt, vilket är oerhört tacksamt och roligt att arbeta med. Fina bebisen. Grattispussar på din stora dag!

Håret under en månad

Jag påbörjade en kur med ricinolja för ganska exakt en månad sedan, men sedan glömdes det bort och blev sällan av.. Typiskt mig. Så nu har håret fått växa mer eller mindre "av sig självt". Mellan korten är det på dagen 1 månad exakt, så det kan ju bli spännande att se om det växer mer eller mindre med behandling. (Om jag nu orkar hålla i det den här gången.. Vi får väl se.) Dock måste jag ju säga att det inte syns sådär överdrivet mycket på bilderna.. Haha! Man får tjuvkika på ränderna på tröjan för att se att det faktiskt vuxit något alls.. Menmen, uppföljning kommer. (Syns väl förhoppningsvis mer efter två månader.. Men nu hade jag utlovat en bildupdate så, håll till godo!)

Nyinflyttade ♥

Nu har dessa godingar fått flytta in hos oss. :) En örtsamling, ett litet träd och några blommor.. Mysigt värre!

Tips till dig utan gröna fingrar

Eva Solo Living självvattnande kruka. (Finns att köpa i både vitt och svart på bl.a. Cervera, 299:-)
 
Nu har det gått så pass lång tid att jag vågar säga att denna kruka gör sitt jobb och faktiskt fungerar. Modellen bygger på att du fyller upp vatten i den nedre krukan. I botten på den övre krukan finns hål, igenom vilka ett nylonsnöre dras. Så länge det finns vatten i nedre krukan, hålls snöret fuktigt och därmed även jorden till växten i krukan. Den vattnar alltså sig själv. Fiffigt värre om du inte alltid är hemma och kan se till dina blommor, eller om du helt enkelt är väldigt glömsk av dig.. ;) (Jag kan dock säga att det kräver en växt med jord, och inte t.ex. okridéer.)

Hemmet som nu (äntligen) kan kallas hem..

... Och inte bara "förråd". Som jag utlovade kommer här bilder på hemmet i sitt nuvarande skick. Det kanske är lite lättare att få en helhetsuppfattning nu. :) Fortfarande ska en hel del ändras, bytas eller införskaffas men det börjar anta en viss form. Någon stans måste man ju börja, inte sant?


Som ni kanske ser så är nuttduksborden inte heeelt färdiga än.. Haha! När de är klara ska vi även köpa till var sin lampa. (Den nuvarande är, som ni ser, inte optimal på alla sätt.. Milt uttryckt.) Dessutom ska det upp en lampa i taket (när vi nu hittat någon) och tavlor ovanför sängen. Ser ju onekligen lite tomt ut på väggen där..I vardagsrummet ska blommor upp i fönstren, och naturligtvis gardiner lika så.. Samt några tavlor på en av väggarna.. Mattan under soffbordet ska också bytas, men en sak i taget. ;)


Den svarta förvaringsmöbeln ska säljas, och står bara där tillfälligt. I övrigt är det väl ungefär samma sak i detta rum. Gardiner saknas, blommor är just nu obefintiga (vilket ska ändras på) och en stor tavla ovanför soffan saknas. Men i övrigt så.. :)

I köket saknas gardiner och blommor. Eller ja, Daniel vill ha en samling med färska kryddor där i fönstret, istället för blommor, så jag antar att det är så det får bli. De luktar ju så så gott, så jag klagar då inte. Sedan vill vi väl eventuellt ha en matta under köksmöbeln, men vi får se hur det bli med den saken.

Spännande telefonsamtal och en lycklig liten Hanna

Minns ni att jag skrev om mina studieplaner inför hösten för ett tag sedan? (Om inte kan ni läsa inlägget häääär.) Där skrev jag även om att jag ansökt till Handelsbankens studentprogram 2012. Inte för att jag hade några större tankar på att faktiskt bli antagen.. Men gissa vad? En mycket trevlig man ringde just upp mig och lät meddela att jag var en av de 16 personer som blivit utvalda för att komma på intervju nästa vecka. Hur spännande är inte det? Antagen eller ej så känns det ju så så så skoj att ens ha blivit uppmärksammad i högen med ansökningar.
 
Det enda jobbiga vore väl kanske att intervjuerna pågår från kl. 9.00-13.00 samma dag som jag har min slutredovisning av tentauppsatsen, dvs. det sista arbetet jag gör i denna kursen. Dock pågår redovisningen "bara" mellan kl. 15.00-19.00 så jag borde hinna. Och orken måste helt enkelt finnas. Så håll tummarna för mig nu är ni gulliga!
 
Just nu.

Regnig fotografering med liten syster

Idag, efter jobbet, fick lillasyster gå loss med kameran. Haha! Lite fixande här, lite piffande i håret där och stränga order om var jag kunde få stå. Men här har ni resultatet. Dagens skolfröken. Och på tal om skolfröken kan jag meddela att dagens elever var underbara. Igen. Riktiga änglar. Mina små änglar. Känns alltid vemodigt att sluta en period av jobb.. Hujah! Men det kommer väl alltid fler tillfällen antar jag.. :)

45 minuter på ridbanan

Bilderna är från gårdagens utevistelse med trollet. Stolta som tuppar är vi när han sköter sig så fint som han faktiskt har gjort hittills. Han är vinglig, obalanserad, omusklad och allmänt ovan vid det mesta. Såklart. Det kommer krävas mycket arbete med honom. Naturligtvis. Ändå gör han det värt all möda då han alltid samarbetar och vill göra rätt. Han är (förhållandevis) orädd och extremt nyfiken på allt nytt. Ett helt oskrivet blad, med potential att bli en väldigt fin historia. :)


Lilla Match gör premiär på ridbanan här hemma..

"Men åh, lägg av! Rör inte mina öron!"


Finaste bebisen i hela världen! 

Livrädd för påhittade spindlar

Hittade just denna video från när vi var i Moholoholo (Sydafrika) i vintras.. Haha! Här ser ni hur rädd min kära lillasyster är för spindlar. Även för de som är heeelt påhittade.. Helt vettskrämd! Lillpluttan där.. Hmm..

Bästa bebis ♥

Idag skötte sig lilla pojken såå bra! :) Han trampade fint över de mattor vi la på marken, utan att visa någon nämnvärd rädsla. Han är en sådan pärla! Vår gosiga lilla Match! ♥

Jobb med änglabarnen hela veckan lång ♥

Nu är jobb för hela slanten för min del.. Gårdagen hade noll flyt och det mesta gick bara åt pipsvängen. Vi får nog skylla det på allas måndagströtthet.. Dock var det såå skoj att få hålla i spanskalektioner! :) (Det visade sig att jag mindes mer av språket än jag tidigare trodde. Härligt!)

Idag däremot var det heeelt andra bullar. Det var nog bästa vikariedagen ever! Allt bara flöt på, och inget krånglade. Eleverna lyssnade och jag fick såå många fina, rara komplimanger och kommentarer. (Applåder och personliga 'tack' inräknade.) Det är svårt att inte bli rörd och oerhört glad då andra lärare kommer och berättar om när deras klasser kommit glada till lektionerna och sagt att de lärt sig mer på en NO-lektion med mig, än vad de gjort under flera månader.. Då blir man i sanning varm i hjärtat! Gulleungar! Det är verkligen så oerhört tacksamt att ha hand om dem. Riktiga änglar! Vem hade trott det om högstadiekids? Så nu mest skuttar jag runt och lever som på rosa moln, mitt drömliv tror jag bestämt!

Man skulle kunna tro att lärarvikariat är både jobbiga, slitsamma, tjatiga och fulla med gnälliga elever (det kanske till och med de själva tror), men ack så fel.. Detta är bland det absolut bästa och roligaste som hänt mig, och det är såå givande! Jag älskar det! Allt med det! :)Och dessutom får jag en anledning att spendera extra mycket tid med bästa lilltösen.. 

Lilla bebis sötnöt ♥

Nya bebis-tillskottet i stallet är denna pärla. Lilla treåringen! Idag blev det en liten promenad i skogen, och kort stund på ryggen.. Imorrn får vi se hur det går på banan. :) Han är en sådan gosegris, vår bebis! Ser ut som en giraff gör han dessutom, på lååånga, ostabila ben! Sötnöt!

Sol, fint väder och polle-tur.. Nu känns det som hemma!

Sängen på plats och nu väntar "lyx-sömn"..

Sådär ja! Nu är sängstommen på plats och äntligen kan vi få börja sova ordentligt om nätterna! :) (90-säng för två personer ÄR tusan ingen höjdare i längden.. Det är icke att rekommendera!) Jag lägger upp ytterligare bilder när allt är på plats (dvs. nattduksborden, "stor" spegel osv.). Detta lär dock dröja lite då jag jobbar borta hela nästa vecka, men den som väntar på något gott.. :)

Lördag

Nu har jag målat klart första omgången av sängstommen, och har bara sista delen kvar. Förhoppningsvis hinner jag det ikväll. Daniel fixar lamporna och borrar upp allt som stått på golvet alldeles för länge. Så efter idag BORDE det mesta vara klart i lägenheten! Härligt! Ikväll blir det nog mys för vår del! :)

Projekt: Sängstomme

Denna sängstomme ska fräschas till och målas vit (samma vitfärg som köksmöblerna) då den stått och dammat på mina föräldrars loge alldeles för länge. Den har av misstag blivit fläckvis prickig av Falu Rödfärg vilket inte är så snyggt. Men allt är avtvättat i den mån det har gått, och idag påbörjade vi uppiffningen av sängdelen. (Nattduksborden får vänta på sin tur, allt hinns inte med samtidigt.) Vi får väl se hur resultatet blir.
Prickigt som attan..


Målningen med grundfärg är klar, så nu är det bara två strykningar med vitfärgen kvar.

Update på pysselfronten i hemmet

Nu är köksmöbeln äntligen omgjord. (Allt tar tid när man är bortrest, tentapluggar, jobbar på andra orter och har miljarder bollar i luften.. Men that's life!) Allt är ommålat och det vita är åter igen vitt, istället för (fläckigt) gult och skabbigt. Alla märken i bordet (som inte gick att skrubba bort) är nu spårlöst försvunna och de lackade träskivorna är slipade och inoljade istället. Tänk vilken skillnad saker som dessa gör.. Hela köket känns nu så mycket fräschare och finare!(Skillnaden är onekligen hundra gånger större i verkligheten än på bild..)

Ett axplock av mobilbilder (Rügen, Tyskland)

Då Daniels föräldrar har alla bilder från Tysklandsresan på sin kamera så får det dröja lite.. Tills dess får ni hålla till godo med några mobilbilder. :) Jag önskar att jag kunnat skryta lite om fint väder, men vi vet nog alla att ni var minst lika bortskämda med sol här i Sverige. Så vi nöjer oss med att säga att vi inte missade något. :) Det var hur som helst en väldigt trevlig resa, och mysigt det hade vi allt. Välbehövlig avkoppling med andra ord! Och så bortskämda blev vi dessutom.. Lyx!


Vår lilla "bostadsort", Göhren.


Rundvandring i Stralsund.

Fika vid hamnen i Sassnitz, i väntan på färjan över till Trelleborg.

Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0