Middag för fler än två

 
Den senaste tiden har vi verkligen haft fullt upp dygnet runt. Och middagar. Ja, middagar har vi haft både högt och lågt känns det som. Visst tar det lite tid, planering och energi men ack så trevligt man har! Daniel konstaterade efter senaste middagen att han hade "kramp i käken efter allt skrattande". Det får vi nog tolka som ett gott betyg för kvällen. Dock har vi nästan bara hunnit med att plugga och jobba senaste tiden, och mer eller mindre all övrigt tid har spenderats på middagar just. Så. Nu har vi bestämt att detta blir en "catch up-helg" för vår del; adventspyssel, lussebak och glöggmys står på schemat.

Mingel ute i sommarens sista solstrålar

Jag får fortfarande in så himla många söta kommentarer runt bilderna från vår bröllopsdag, och det är alltid lika roligt att läsa. Ja oj så det lyser upp dagarna! Tack! ♥ Sedan är det ju en del som har frågat efter lite bilder från middagen och festen, samt underat över planering och hur vi gick tillväga med allt. Självklart ska jag försöka svara på alla funderingar ni har - nyfikenhet är jätteroligt! Jag har helt enkelt inte haft tid att ta tag i det tidigare, men nu så. Jag tänkte att den här helgen får bli en "bröllopshelg", med lite blandade bilder och så berättar jag lite hur vi tänkte kring vår stora dag. Ja och så lägger jag naturligtvis upp det där inlägget, som jag länge lovat, om bröllopsresan. Eftersom det är fredag anser jag att helgen börjar nu. Så. Here we go.
 
Bröllopsfesten hade vi på Skaraborgs Regemente (mässen) och eftersom vädret, mot alla odds, oss tillät så hade vi mingel och välkomstskål utomhus. Jag kan fortfarande inte riktigt tro att det är sant att vi hade sådan tur med vädret - strålande sol efter en dryg veckas ihållande regn. Vi hade också turen att ha jordens finaste toastmadames som höll välkomsttal och styrde upp hela kalaset på bästa tänkbara sätt.
 
Fotografer: Hannes Sandahl och Johannes Jansson

Alltså, mer än ett år sedan..

.. det kan väl inte stämma? Eller. Jo, det kunde det visst. Jag har nu insett att det är mer än ett år sedan jag satte fötterna på svensk mark igen efter mina månader i Spanien. Det känns inte som om det borde gått så lång tid. Och jul. Det är snart jul igen!? Det om något känns helt sjukt! Vi "missade" ju till och med förra julen (eftersom vi var i Sydafrika), så det är snart två år sedan jag firade en klassisk julafton.. Och det känns som ganska nyligen. Nää, tidsuppfattning - vad är det?
 
Värme och sol är dock ett minne blott.. Jag bor trots allt i vad som känns som Sveriges regningaste stad!

Känslan av att ha hittat rätt

 
Ja, ni vet hur det känns när man bara vet. Man bara vet att man har hittat rätt. Att tacka nej till allt annat för att satsa på att bli en riktigt bra lärare är ett av de bästa beslut jag någonsin fattat. Helt allvarligt. Det här är min grej. Det här är jag bra på. Det här är jag. Rollen som lärare och jag, ja vi hör helt enkelt ihop. Magkänslan säger att det är rätt; det känns både väldigt viktigt, oerhört givande och extremt roligt. Dessutom får jag min ordentliga dos med utmaning varje dag, det ska gudarna veta. Hur mycket energi det än tar från mig, så får jag hundra gånger mer tillbaka. Det är värt varje sekund. Ja jag kan inte annat än älska det här - det är så fint!

Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0