London - Day 1

Foton kan aldrig ge en riktigt rättvis bild av känslan som verkligheten erbjuder. Det är ett faktum som vi helt enkelt måste acceptera. Däremot kan de vara en himla fin hjälp för att minnas alla saker och för att andra utifrån ska kunna uppleva en liten del av vad man själv varit med om. Så, här får ni följa med på en snabbtur till London och en flashback från vår helg.

 
Jag måste säga att det hela började väldigt bra då vi på kvällen blev uppflyttade vad beträffade standarden på hotellrummet (Hilton London Metropole Hotel). Utsikt (även om det var aningen mörkt just då) från våning 12 och med varsin queen size-säng - svårt att klaga. Min kära far var nog lite trött för efter middagen slocknade han på två röda. Utan att överdriva kan vi säga att jag inte var sen att följa hans exempel.
 
 
Pappa kickade igång fredagen med pulverkaffe (ingen storhit precis) och lite morgonläsning i form av en London-karta. Dagens strapatser planerades i grova drag och jag.. Ja, jag hade fullt sjå med att pallra mig ur sängen innan klockan nio - att hantera tidiga morgnar är inte min främsta talang här i livet. Alla är vi bra på olika saker, som min far brukar säga.
 
 
Ut från hotellet kom vi, efter att ha fastnat i en stoppad "snurr-dörr" och därefter blivit räddade av en 5-årig flicka (tur att vi är vuxna och "så bra på att klara oss själva"), och en stunds runtvinglande senare hittade vi in till en frukost på Selfridge. Mätta och belåtna strosade vi sedan vidare längs Oxford Street, småpratade och passade på att suga in allt. 
 
 
Vi konstaterade att London minsann är en ganska häst-anpassad stad och att synen på djur skiljer sig en del från i vårt kära Sverige. Inte går du på promenad med en flock okopplade hundar mitt i en svensk storstad? Nä. För oss som egentligen är riktiga lantlollor kändes det ganska trevligt ändå. Med många djur överallt. Nåja, tillbaka till ämnet. Vi svängde, som ni ser, även förbi Buckingham Palace och spanade in drottningens lilla lya. Vi hann också se en VIP-transport som flög fram längs Londons gator. Lite som i en ball film. (Jo, det är viktigt att nämna den där transporten.. Kalla mig tönt, men den gjorde ett starkt intryck på mig!)
 
 
Solen gjorde oss sällskap både en och två gånger under dagen och vädret var i sanning inte alls så dåligt som vi från början varit inställda på. Jag räknade med regn, regn och nu ska vi se här.. Juste ja, regn. Därav valet att lämna den tunna vårjackan (i tyg) hemma och istället lämna plats för oljerocken. Well, allt kan inte bli som man tänkt sig. Om vi ska vara ärliga kändes detta som ett helt okej avsteg från utgångsplanen.
 
 
Avslutade fredagen gjorde vi på Her Majesty's Theatre, där vi satt bänkade framför The Phantom of the Opera. Jag säger då det, vilka människor! De är ju så duktiga att man nästan trillar av stolen. Nästan löjligt imponerande! Fler åsikter om själva musikalen i sig kanske kan komma i ett senare inlägg. 

Att få boa in sig i sitt hem

Vi är nu tillbaka med fötterna på svensk mark igen och de största synliga spåren från helgen är påsarna under ögonen (som följd av en sen sänggång igår) samt ett fullt minneskort i kameran; fast fina minnen har vi nog allra mest av. Det blev en väldigt lyckad London-helg och vi är mer än nöjda med resan. Oh ja! Inte ens vädret ställde till det. Nä, vi kan konstatera att vi haft väldigt roligt medan vi gjort London.. Till fots. Mer bilder och en efterfrågad berättelse kommer. Kanske ett och annat tips också. Pass opp!

London

Kapstaden 2012.
 
Ja då är vi redan här, med en pappa-dotter-weekend i staden med stora klocktorn, pariserhjul och grymma musikaler framför oss. Ivrig som ett barn på julafton minsann! Jag menar..
  1. Jag får spendera en långhelg med en av jordens roligaste personer.
  2. Jag ska se en musikal som jag sett fram emot sedan jag var, hmm.. nu ska vi se här.. 15(?) år.
  3. Jag har världens bästa anledning att inte ens öppna kurslitteraturen på flera dagar.
.. hur skulle en person kunna bli annat än ivrig över det!?
 
I vanlig ordning har jag ingen aning om vad som borde packas ner i resväskan, vilket självfallet innebär att allt möjligt krimskrams (inklusive två tredjedelar av garderoben) slängs ner i bagaget med argument som "denna kanske jag kan behöva någon gång, om eh.. jag skulle trilla i en å, sedan bli rullad i en lerig sandlåda och någon direkt därefter vill ta en modellsnygg bild på mig!? Ja. Det kan ju hända. Den får också åka med.." - ni hör ju själva hur troligt det är att jag faktiskt skulle behöva alla sakerna. Det enda jag faktiskt får ut av mitt resonerande är en galet tung väska, helt i onödan. Jag tycker ju att jag borde lära mig det någon gång. Men så är jag tjej och då fungerar inte riktigt argumentet "äääsch, två par kallingar, ett par brallor och en tröja så löser det sig".. No. Det bara fungerar inte så.
 
Nåja. Nu ska jag ta mig an denna utmaning och bagagefight med den största entusiasm jag kan tänkas uppbringa - vi ska ju till London! Jag vill dessutom tro att jag börjat bli lite mer praktisk med åren. Ja att jag tänker steget längre nu, men vi får se. Det kan eventuellt vara önsketänkade från min sida. Om inte annat tar jag till min universallösning för alla problem - jag skriver en lista. Ja så gör jag.

När spenderarbrallorna åker på

 
Hur gick detta till? Jag trodde att jag för bara någon vecka sedan konstaterade att jag visst hade kläder i garderoben. En hel del dessutom. Och jag hittar aldrig något jag vill ha. Så. Hur? Nu ville jag ha blusar, gick in i en affär, plockade på mig allt jag gillade och insåg allt passade. Det har inte hänt på.. Eh.. Ja minst 1,5 år. Antagligen mer. I normalfallet ser mina shoppingrundor ut ungefär såhär: jag och Daniel går in i en affär, 10 minuter senare ger jag upp och börjar hävda att jag inte hittar ett enda vettigt plagg i hela stan, jag blir lite som en tjurig 3-åring och Daniel får därefter vara den som står för "go-et" under resterande del av rundan. Alternativt tillägg kan vara att han får muta mig med glass. Ni hör ju själva, jag har blivit hopplös när det kommer till shopping. Helt hopplös.
 
När jag nu kom hem med flera kassar som jag lyckats få ihop själv var gjorde Daniel stora ögon. Bland de första kommentarerna var "du har alltså orkat leta och dessutom lyckats hitta saker själv.. helt ensam?" i lätt frågande ton. Jo, idag hade jag tydligen fått på mig spenderarbrallorna. Se där! Så sommarblusar och underkläder (vilket jag bokstavligt talat aldrig lyckas hitta i vanliga fall) har jag nu proppat in i garderoben. Det där med att vänta med att shoppa tills jag åker till London, som en gång i tiden var en plan, höll visst inte riktigt. Nåja, jag får bara komplettera med lite "roliga saker" från London istället - inte helt dumt det heller. 

Att kalajsa för någon som fyller jämnt

 
Lördagen började bra - lugnt och fint. Inga konstigheter. Vi var, naturligtvis, först på plats inför festen och all tid i världen fanns för att plocka fram kamerorna och knäppa några kort. Alla var på bra humör, musiken fungerade som den skulle, dekorationen fixades iordning och allt verkade falla på sin plats.
 
 
.. Sen gick det utför. Grodhopp, försök att immitera dansmoves from a long time ago och en lite för stor andel skratt. Av någong anledning finns bara bilder på mig och Viktoria (aka min svägerska) från den stunden och jag förstår inte varför.. Vi var inte ensamma om att spåra ur - jag lovar.
 
Födelsedagsbarnet själv var på minst sagt bra humör!
 
Välkomstdrinkar, mingel och alldeles för många namn för att kunna minnas mer än hälften - sedan var festen igång. Om det blev lyckat? You bet! Väldigt god mat, nästan oförskämt trevligt sällskap och lite dans på det. Det kan liksom inte misslyckas! Svärmor fick himlans fina presenter och på det stora hela gissar jag att födelesdagsbarnet var ganska nöjd hon - mission accomplished. Och det bästa av allt? Att vi alla var lika nöjda som huvudpersonen själv var med kalajset.

Vi tackar så hjärtligt för en väldigt fin fest, dag och helg - detta kan vi göra om fler gånger! 

RECEPT: Sveriges godaste tårta

Jag ska inte ljuga och säga att detta är en tårta du slänger ihop på en halv kvart. Nä, den tar en herrans massa tid i anspråk - låt dock inte det avskräcka dig. Den är värd varje sekunds arbete vill jag lova. Fy bubblans bananer alltså vad god den är. Så. Detta blir en av mina varmaste rekommendationer när det kommer till "tårtor du borde ha testat innan du dör". Det är, om man du ska försöka sammanfatta smakerna i ord, en hallon- och citrustårta. Och om budskapet inte helt tydligt framgått än så tillåt mig uttrycka mig i klarspråk - it's a cake to die for.
 
 
Tårtbotten
3 ägg
2 1/4 dl socker
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1/2 msk bakpulver
1 msk kokande vatten
 
How to do it: Vispa äggen och sockret poröst. Blanda försiktigt ner de övriga ingredienserna i äggsmeten. Smörj och bröa en form med avtagbar botten (24 cm i diameter). Häll smeten i formen och grädda i 175ºC (nedre delen av ugnen) i 30-40 min. Kakan är färdig när den fått en gyllnebrun färg och inte "kladdar" vid stickprov (som en vanlig sockerkaka).
 
Hallonmousse
1 gelatinblad
2 dl (tinade) hallon 
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
 
How to do it: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten (5 min). Mixa ihop hallonen och florsockret till en slät kräm. Placera en rostfri bunke över ett varmt vattenbad och häll i hälften av hallonmixen. Rör ner gelatinbladet när mixen blivit varm och häll därefter över resten av hallonmixen. Lyft av bunken från vattenbadet och låt mixen svalna. Vispa grädden ordentligt. Vänd försiktigt ner den i den avsvalnade hallonmixen i grädden. Ställ moussen kallt, för att den ska stelna.
 
Citruskräm
4 äggulor
1/2 dl socker
2 1/2 msk majsstärkelse
1/2 dl saft från valfria citrusfrukter (jag föredrar citron och apelsin)
3 dl vispgrädde
 
How to do it: Vispa äggulorna och sockret vitt och luftigt. Blanda majsstärkelsen med citrussaften. Koka upp vispgrädden i en kastrull och rör därefter ner saftblandningen. Häll över äggblandningen i kastrullen. Värm upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Lyft av kastrullen från plattan och vispa ordentligt (elvisp kan vara att föredra) tills blandningen blir en jämn kräm. Ställ åt sidan för att krämen ska svalna.
  
Hallongrädde
4 msk (tinade) hallon
4 msk florsocker
3 dl vispgrädde
 
How to do it: Mixa hallonen och florsockret till en puré. Vispa grädden separat och vänd därefter försiktigt ner hallonpurén (tills allt blandat sig jämnt och grädden blivit rosa).
 
Ja och hur får du då ihop allt? Ja men se det är den solklart lättaste delen i hela proceduren. Du börjar med att lite snyggt dela tårtbotten i tre lager (förslagsvis relativt jämnstora sådana). Därefter smetar du ut citruskrämen jämnt på den nedre botten och lägger på nästa lager med tårtbotten. Samma sak gör du med hallonmoussen på det andra lagret varpå du sedan slänger på den sista tårtbotten. Täck tårtan med hallongrädden och dekorera (med t.ex. smält choklad, chokladblad eller marsipan). Voila! Där har du den - Sveriges godaste tårta.
 
 
Jag och mannen dekorerarde med hallon och chokladbokstäver som jag hade gått loss och freestylat ihop. Fungerade perfekt och var dessutom inte alltför avancerat för oss dödliga. Äggvitan som blev över (efter citruskrämen) gjorde vi smaksatta maränger av - inte helt dumt.
 
..och OM du faktiskt bestämmer dig för att testa denna goding så är det (nästan) ett måste att återkomma med din åsikt. 

Dagar som dessa så är det okej

 
Idag var det okej med vardagslyx - på en torsdag. Jo. När man dels är tokstressad över allt som ska göras och det dessutom sammanfaller med att vara riktigt busväder ute, ja då är det okej. Det är nästan så att det är lag på att man måste lyxa sådana dagar. En paus liksom. Nu har vi intagit soffläge och det med en matkoma av variant delux. Ja, jag säger då det! En trerättare var på sin plats idag. Inga konstigheter. Nu är vi definitivt mer redo att ta oss an en morgondag med jobb och studier följt av en helg med ett storslaget födelsedagsfirande. Mätta och utvilade. Vad skulle kunna gå fel liksom?

Längtan efter livet på landet

 
Hus, hus, hus - som jag längtar! Och då har vi ändå många år kvar dit. Rackarns bananer alltså! Eller ja, många år var kanske att ta i. 3,5 år kvar tills min utbildning är helt klar, ja det går ju egentligen ganska snabbt. Det är inte så att vi ogillar att bo i vår nuvarande lägenhet. Absolut inte. Det är perfekt för oss, och jag har inte sett någon plats i Göteborg där jag hellre vill bo. Vi har nära till naturen (men ändå väldigt nära till centrum) och det känns inte alls som att bo "i stan". Samtidigt så är det ju inte samma sak som att bo i ett hus på landet. Och jag är verkligen en "bo på landet-människa". Att få andas den friska luften, ha nära till djuren och leva i den mer harmoniska tillvaron som bara finns i en by på landet. Det är där jag hör hemma. Idag är en längta-lite-extra-dag. Det kanske märks? Nä nu får jag pallra mig ut på en promenad förbi vattnet så jag kan konstatera att det faktiskt inte är så hemkst här heller.

Att planera för framtiden

Ja, nu tror ni kanske att det kommer ett tokseriöst inlägg om bebis eller något i stil med det. För jodå, visst får jag en hel del frågor om sådant. Men icke - detta har att göra med något helt annat. Egentligen blir det ett ganska intetsägande och alldeles för hemlighetsfullt inlägg, men jag måste få bubbla av mig lite. Jag har nämligen en idé. Mer än en idé faktiskt, jag skulle nästan dra mig så långt som till att kalla det en preliminär plan. Åh. Spännande? Yeah, tell me about it. Jag är så ivrig att jag knappt kan sitta stilla.
 
Okej, är ni beredda? Här kommer den aningen kryptiska beskrivningen av min plan. Utveckling och företag. Jo, ni förstår, jag har planer på att faktiskt kasta mig in i en för mig helt ny värld. Lära mig något nytt. En mer korrekt beskrivning vore kanske att säga att jag tänkt kasta mig ut för ett (lagom djupt) stup och därefter hoppas på att landa i en ny värld - det är ju svårt att på förhand veta vart man hamnar. Det låter galet, jag vet. Det känns helt galet. Och samtidigt känns det extremt roligt. Hela grejen skulle innebära enormt mycket arbete under väldigt lång tid, men tanken är att börja lite smått nu i början av sommaren. Jag kommer antagligen slita mitt hår och gråta i ren frustration minst halva sommaren, men jädrans vad pepp jag är - en utmaning som heter duga.
 
 
Nåja, vi får se hur långt jag kommer. Jag kanske inser att det är crazy-galenskap jag ger mig in på och i så fall hoppas jag att inte den envisa delen av min hjärna hunnit ta över helt. Att jag på ett hyfsat smärtfritt sätt kan erkänna för mig själv att det var lite väl djupt vatten att ge sig ut på. Fast, om vi ska vara realistiska och helt ärliga så tycker jag lite för bra om denna typen av personliga utmaningar för att ge upp bara sådär. Det kan ju gå. Och då är det definitivt värt det. 
 
Frågor på det? Nä. Skoja bara, ni kommer ändå inte få några fler svar för stunden. Let the planning begin! Ni är varmt välkomna att hänga med på denna mystiska och eventuellt verkliga resa. Om tåget väl lämnar perrongen så kan ni ge er den på att jag inte kommer kunna hålla slutdestinationen hemlig längre. Tills dess gäller det gamla goda - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

När man kan dela med sig av heta tips

.. Så anser jag självfallet att man ska göra det! Jag menar, varför inte? Och nu har jag en pryl som jag varmt kan rekommendera. För ett tag sedan, ja egentligen väldigt längesedan, köpte vi en himla fiffig sak till vårt hem. En säng. Ja, sängar är väl inte så värst revolutionerande tänker kanske ni. Helt korrekt, en normal säng är faktiskt inte så värst spännande. Denna är dock speciell. Det är alltså inte vår vanliga säng jag pratar om. Nä. Detta är en luftmadrass som dels är himla hållbar och som dessutom blåser upp sig själv (vilket är extremt tacksamt). Jodå, jag är medveten om att den inte är marknadens största nyhet och att många kanske redan känner till den, men jag tycker ändå att den förtjänar lite extra uppmärksamhet. Någon kanske missat den?
 
Hos oss ligger madrassen ihopvikt och undanstoppad i soffan, och plockas fram först när vi får många gäster som övernattar. Hur smidigt är inte det - en extra dubbelsäng som är lättillgänglig men som i "normalfallet" vaken syns eller tar upp speciellt mycket förvaringsplats. Vem vill inte ha en sådan säng? Två extra sovplatser, och inte ens till någon nämnvärd kostnad.
 
 
Vi köpte vår dubbelmadrass på Jysk, för en förhållandevis billig peng (runt 500-600 pix tror jag), och den har fyllt sitt syfte mer än en gång kan jag meddela. Nu var det som sagt några år sedan vi köpte vår, så jag vet inte om exakt den modellen till exakt samma pris finns kvar (de kanske t.o.m. är billigare nu för tiden). Jo, rekommenderar den det gör jag - hos oss hänger den fortfarande med och är även den solklart smidigaste gästsäng vi har. När man, liksom vi, bor i studentlägenhet och inte har största boytan i landet är det verkligen ett fasligt bra påhitt.  

När en dag visar sig bli produktiv

Ja kors i taket, energin har återvänt och jag är nästan beredd att friskförklara mig själv. Ni anar inte hur mycket jag sett fram emot detta. Här har vi boostat med C-vitaminberikad frukost och hugger nu in på to do-listan som hunnit växa sig lite för lång senaste veckan. Detta blir kanske en riktigt fin helg trots allt. En produktiv sådan blir det hur som helst, inget snack om den saken - min fixar-abstinens är enorm! Dessutom ligger kursböcker, jobb och hundra andra saker i en enda stor hög och bara väntar på att arbetas undan. Hej och hå, hur ska detta gå!? Ja och sedan måste vi ju hinna mysa ordentligt och äta gott också - sådant är faktiskt viktigt. (Extra viktigt när man varit sjuk, så det så.) Nåja, tur att det bara är lördag och att vi har några timmar kvar av helgen.

Ordning och reda, pengar på freda'

 
"Jag har inget att ha på mig!" Jo, alla har vi kört den minst en gång. Jag personligen har yttrat de orden ganska många gånger, och jag har 90% av gångerna dessutom varit helt övertygad om sanningen bakom mina ord. (De sista 10% har pinsamt nog bara handlat om ren lathet.) Nu i efterhand måste jag dock erkänna mig ha haft ganska fel. Idag bestämde jag mig nämligen för att trotsa sjukan, som under de senaste dagarna styrt mitt liv, genom att göra lite nytta - en garderobsrensning. Nu ligger alla tröjor och byxor i prydliga högar medan klänningarna, blusarna och skojrtorna åter igen hänger där de borde. De tjockaste vinterplaggen försvinner ner i en undangömd låda och vårkläderna får istället hängas fram. Det är då jag inser hur många av mina plagg som jag inte använder.. Hm. Kanske är dags att börja slita på hela garderoben, och inte bara halva!?

När man måste börja räkna fördelarna

Detta med att vara sjuk är inte min grej. Inte ens lite. Jag vet inte om det egentligen kan sägas vara någons grej, men jag blir lätt tokig av det. När Daniel blir sjuk är det riktigt illa - då ligger jag nästan döende. Okej inte döende, men extremt sjuk åtminstone. Nu åkte han på dundersjukan och jag lyckades på något otroligt sätt slippa undan.. Trodde jag. Men icke då. Dagen efter att han piggnat till började det gå utför för mig istället. Så nu sitter jag och svär över denna sjuka som ännu inte kommit på tanken att börja ge med sig. Jeeeez, hur länge har den tänkt hålla mig på sträckbänken såhär!?
 
Inga skolarbeten jobbas undan, inget jobb blir gjort och i huset ser det ut som om ett helt dagis jazzat loss. Och vad gör jag? Jo, jag ligger i soffan, ser ut som om jag försökt härma allas vår Rudolf (av färgen på nästan att döma), mår apa och fascineras av hur snabbt världen kan snurra när man reser sig för fort. Yeah. Känns sådär lagom produktivt.
 
 
Men så kommer man till det där läget när man bara måste inse att man är sjuk och lika gärna göra det bästa av situationen. Ungefär där befinner jag nu. Så vad gör jag när allt känns tungt och nästintill omöjligt om inte.. Planerar! Planerar födelsedagar, planerar stundentfirande, planerar resor, planerar inför sommaren, planerar 100 projekt, planerar.. Eh, allt! Det är faktiskt inte helt fel att få det gjort. I god tid dessutom. Daniel kommer väl bli tokig när jag lägger fram en komplett 5-årsplan för våra liv (hah!), men han får nästan skylla sig sig när han är hemifrån 8-20 samtidigt som jag är sjuk och dessutom sjukt uttråkad. Nästan. Vi får inte heller glömma att det  faktiskt var han som smittade mig från första början. Inte schysst!

Att försöka räta ut några frågetecken

Detta med Handelsbankens studentprogram får jag många frågor om - både på bloggen och via mail. Himla fina kommentarer har det dessutom varit till, så jag tackar allra ödmjukast för dessa. Flera frågor har jag redan svarat på  tidigare, men tänkte dock köra en ny sammanfattning här i ett inlägg och hoppas på att det kanske kan svara på någons funderingar. Nu passar jag dessutom på att ta upp några av de frågor som jag fått in. Jag kan naturligtvis inte lova att det kommer se ut på samma sätt även detta året, så svaren blir utifrån hur det var när jag hängde med på tåget (2012). Okej, nu kör vi.
 
Var gruppintervjun och den enskilda intervjun på samma dag?
SVAR: Yes, både gruppintervjun och den enskilda delen hölls samma dag. Det kan tilläggas att det ser olika ut beroende på i vilken region du söker. Jag sökte i Göteborg, men i t.ex. Stockholm tror jag att de bara har en enskild intervju.
 
Var frågorna olika under grupp- respektive enskilda delen?
SVAR: Jajemensan, de var väldigt olika. Under gruppintervjun handlade det mer om att göra en allmän presentation av sig själv och det var inte några direkta "intervjufrågor" inblandade. Vi hade gruppövningar, frågesport, allmäna diskussioner och par-presentationer för att de personalansvariga skulle få en överblick över vilken roll man tog i gruppen och hur man samarbetade med andra. Den enskilda delen handlade mer om en intervju av den klassiska sorten - personliga frågor helt enkelt.
 
Vilka olika moment fanns med under intervjun?
SVAR: Som tidigare nämnts var det en del i grupp och en del enskilt. Presentationer, gruppövningar (mest lekar), frågesport (om banken - på skoj såklart, du förväntades knappast vara speciellt påläst) och sedan personliga frågor. Vi fick även fylla i en blankett (enskilt) där vi svarade på olika "situationsfrågor", liknande "Hur hanterar du en missnöjd kund som kommer fram till kassan för att klaga?" eller "Beskriv en liknande situation som du varit med om (på tidigare jobb eller i vardagen)."
 
Vilken dresscode gäller - hur klädde sig folk under din intervju?
SVAR: Oj, nu ska vi se här. När jag var där körde någon av killarna med full kostym, men det mest vanliga var nog ett par snygga byxor (mörka jeans eller chinos) och en skjorta (ev. även med kavaj i någon form). För tjejerna gällde ungefär desamma - snygga byxor och en blus (med något enkelt över). Det finns ingen direkt uttalad dresscode men en prydlig, vårdad stil går naturligtvis hem bäst. Lagom är (oftast) bäst! Ett hett tips kan vara att kika in på något av bankkontoren så kan man ganska snabbt se vad som är gångbart eller ej i klädväg.
 
Hade du med referensbrev till intervjun?
SVAR: Inför intervjun blev vi informerade om vad som behövde tas med, men om jag inte minns helt fel var det frågan om ett (prydligt, tydligt) CV, en bild på sig själv och referenser. Ev. även betyg. Så svaret blir ja, plocka med allt du har i referensväg - det kan inte skada dig.
 
När börjar man jobba på banken OM man blir antagen?
SVAR: När jag sökte förväntades vi börja jobba samma sommar, så det kan nog vara ett smart drag att förebereda sig på det alternativet - det blev lite som en chock för mig som redan hade ett sommarjobb på annan ort.
 
När och hur fick du besked om ifall du var antagen eller ej?
SVAR: De sa ungefär 2 veckor, men för mig tog det 3 veckor efter intervjun. Som jag förstod det så ringer de upp de som blivit antagna, och de som inte går vidare efter intervjun får ett mail.

När det blir lite knasigt

 
När jag fick detta meddelande från en gammal kursansvarig skrattade jag högt en lång stund vill jag lova. Nu hade jag hunnit glömma bort denna konversation och råkade ramla över den igen, och helt seriöst var det lika underhållande denna gången. Så. Nu måste jag dela med mig av det. Jag menar, titta på datumen! Jag har nog aldrig träffat på någon som haft en SÅ allvarlig förkylning tidigare. 9 månaders förkylning av den grad att man inte går till jobbet och kan kolla mailen - snacka om att inte vilja bli smittad av det viruset.
 
.. Eller så var det bara så att hon helt glömt bort att svara och nu skulle försöka "stryka över" det. Jag skulle tro att det är ett mer rimligt alternativ. Det var nämligen ett genomgående tema hela den kursen - slarv, noll koll, ingen ordning och kort sammanfattat totalt kaos. Ni kan ju tro att det kliade i fingrarna av att få skicka ett oseriöst svar tillbaka. "Ajdå, det måste varit 9 riktigt tuffa månader för dig!" eller varför inte "Nej men oj, det låter inget vidare du.. 9 månader, jisses! Men tusen tack för att du ändå tog dig tid att svara så snabbt du kunde, det uppskattas verkligen!" Dock kändes inte det så moget. Nog för att jag inte är speciellt mogen, men det kändes lite väl onödigt.
 
Nåja. Det löste sig med betygen (för väldigt länge sedan) och nu fick jag mig ett gott skratt som bonus. Jag ska då inte klaga!

Påskhelgen som flög förbi

Alla ledigheter går verkligen så extremt snabbt numera. Jag förstår inte hur! Vart tar tiden vägen? Det är lite galet. Påskhelgen försvann innan den ens hann börja. När alla skidåkande familjemedlemmar hade kommit i hem i lördags ordnade vi påskmiddag (även mormor och morfar hängde på) och det blev en, liksom alltid, väldigt rolig kväll. Jag och Daniel ordnade en skattjakt med ihoprimmade ledtrådar åt min lillsyster och allt kändes bara allmänt fint. 



 
Jag har även hunnit med en halv klassåterträff med gymnasietjejerna, vilket var väldigt trevligt, och vi har hunnit spendera en dag med snubben som hade en av hedersplatserna i samband med vårt bröllop - Emil. Vädret har varit så fint som man bara kunnat önska sig, och fortsätter i samma storslagna stil - vårsol i mängder. Svårt att klaga på något alls då! Dessutom har jag varit på det obligatoriska tandläkarbesöket, något som jag fasade för hur mycket som helst innan - helt i onödan. Nojiga jag! Vi har haft en effektiv ledighet som ni hör, och nu tar vi nya tag med studierna. Hej och hå!

Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0