3 år och 3 månader sätter sina spår

7 november 2009
27 januari 2013
2009 | 2013

Att ge någon en överraskningstårtaJa ni kan ju tro att väldensbästalillasyster, som fyllde fjortis idag, blev lycklig när hon såg tårtan som jag och Daniel hade knåpat ihop i smyg. Oj oj oj säger jag bara! Den minen - helt obetalbar. Hon trodde att hon skulle bli utan tårta, eller ja att den skulle serveras i annan form (fruktsallad i knäckskålar - vilket inte egentligen räknas som tårta) men ack så lurad hon blev. Dessutom hade vi passat på att trolla ihop en stor skål med maränger i olika smaker (hallon, lime, apelsin och naturell) vilket försvann illa kvickt.
 
Tid tog det oss allt, och ett himla pysslande blev det för att kunna hålla allt hemligt, men oj så värt det var! När hon fick se tårtan, med tända ljus och födelsedagssång - lyckan i fjortonåringens ögon var ett faktum. En mer tacksam människa att överraska får man allt leta länge efter.

Att ha haft en vintervit dag på sjön

 
Jag tycker väl egentligen att dagens bilder talar ganska mycket för sig själva, men för att göra någon sorts sammanfattning kan sägas att vi gick ut på sjön (ja alltså på isen) för en lunchpromenad när alla var samlade. Det var vitt vitt vitt och som vanligt synnerligen vackert, samtidigt som vädret visade sig från sin bästa sida. Hundarna lekte glatt av sig och vi var inte sena att följa deras exempel. Så, ganska mycket en sådan dag man skulle vilja ha varje dag. ♥

2-årig förlovningsdag

 
Hur galet är det inte med den här tiden - den fullkomligen rusar ju fram!? Jag vet att jag säger det ofta, men livet går verkligen så så fort. 2 år!? Jag kan inte tro att det var två år sedan vi förlovade oss. Det har ju hunnit hända så extremt mycket under dessa år att en del av mig tänker att vi haft guldringarna på oss i evigheter - han är ju så självklar vid min sida. Samtidigt känns det som om det var igår. Eller åtminstone inte längre tillbaka än förra månaden. 
 
Även om vi nu har ett nytt datum att fira, 25 augusti, så är det alltid roligt att göra vissa dagar lite speciella. Så, dagen till ära passar vi på att mysa lite extra, gå på bio (Les Misérables) och äta god middag. Lite extra tid för kärlek helt enkelt.
 

Att avsluta första terminen med stil

 
Gårkvällen blev verkligen sådär superlyckad. Långt ifrån oväntat, men ändå. Trevligt som alltid. Det blev en kväll med tacos, spel och film hemma hos världensbästaJenny. Ja och prat, väldigt mycket prat. För att inte nämna skratt! Oj oj oj, som vi skrattat tills ögonen tårats. Jag och Daniel var hemma först halv fyra, vilket säger en del om hur roligt vi hade det där borta. En fantastiskt rolig och fin avslutning på första terminen! 

Frågor om Handelsbankens Studentprogram

 
"Gud vad jag blir inspirerad av dig! Shit du är bara ett år äldre än mig, och gift! :D Hur underbart som helst! Jag såg att du blivit antagen till studentprogrammet men att du tackade nej. Jag är nyfiken och har några frågor. Jag ska själv börja plugga juridik till hösten och tänkte söka. Har du några tips på vad man ska tänka på när man skriver ansökan? Hittar ingenting på internet hur den ska se ut. Det kanske inte har kommit upp än, men jag vill förbereda mig. :) Skulle bli så glad om du svarar, tusen kramar och lycka till med lärarstudierna. Så himla bra att du följer hjärtat, det kommer man längst på!"
 
Ja, vad säger man när kommentarer som dessa trillar in? Tusen tack fina du! Förberedelse och planering kommer man alltid långt med, så självklart kan jag svara i den mån det går. :)
 
Jag såg att ansökan för i år kommer läggas ut den 14 januari på Handelsbankens hemsida, och jag tycker absolut att du ska söka - det var fantastiskt roligt vill jag lova! (Jag jobbade på banken hela sommaren och stormtrivdes. Enda anledningen till att jag hoppade av och tackade nej till allt var att jag hade hittat något som - mot alla odds - var ännu roligare samtidigt som det passade mig som handen i handsken. Jag kände att jag helt enkelt behövde göra mer skillnad inom läraryrket än som banktjänstekvinna.)
 
Heta tips.. Jadu, den var klurig. När jag sökte så var det 3-4 frågor som man skulle skicka in svar på (utöver lite allmän fakta om sig själv). Man skrev in allt i ett elektroniskt formulär, så det kan du inte förbreda speciellt mycket innan ansökan öppnat. Det var frågor i stil med "varför vill du jobba inom Handelsbanken", "vad tror du är viktiga egenskaper att ha om man ska jobba på Handelsbanken" och "vad kan du tillföra organisationen" och jag misstänker att det kommer vara liknande upplägg i år. Jag kan inte påstå att jag skrev några utmärkta svar på deras frågor (och jag kommer i ärlighetens namn inte ihåg alls mycket av det), men det var tydligen tillräckligt för att få komma på intervju. Så var uppriktig och tänk igenom hur du vill bli tolkad (eftersom allt faktiskt tolkas subjektivt) - du har inte alltför många ord på dig att sticka ut bland många hundra sökande. 
 
Några månader senare ringde de upp mig och frågade om jag ville komma på intervju. 12 stycken valdes ut och alla ville ha en plats. Och ALLA var fantastiska. Det var min första intervju någonsin och jag själv hade verkligen ingen som helst erfarenhet av ekonomi-delen. Jag minns att jag var helt fascinerad över hur många där i rummet som hade mer erfarenhet än mig samtidigt som de var både trevliga och extremt målmedvetna. 
 
Jag och en väldigt driven och duktig kille bestämde oss för att "bli ihågkomna" så vi körde ett eget upplägg. Vi fick i uppgift att arbeta i par, för att sedan presentera varandra inför resten av gruppen - varpå jag och killen satsade på att "sälja in varandra" på ett roligt sätt, istället för att bara "berätta fakta rakt uppochner". Det blev himla lyckat, och vi hade så skoj! I övrigt handlade det bara om att vara uppriktig och visa framfötterna samtidigt som man lät andra få ta plats i ett bra samarbete. Chansen att verkligen få träda fram fick man i den enskilda internjun. Jag gick därifrån och kunde med handen på hjärtat säga att jag visat mitt rätta jag, vilket gjorde det än roligare när jag visade mig vara en av de 4 antagna. Delad glädje är dubbel gläjde som man säger - vilket jag kan skriva under på då även killen jag fick vara "i par med" blev antagen!
 
Så, för att göra ett långt svar lite kortare. Läs igenom din ansökan en extra gång innan du skickar in, så du vet att du kommer tolkas på det sätt som du tänkt dig. Var uppriktig mot banken liksom mot dig själv, för OM du bli kallad till intervju så kanske du glömt allt du tidigare skrivit (det gjorde jag) och då är det synnerligen svårt att hålla upp en falsk fasad. Erfarenhet är absolut inte det viktigaste, allt handlar om personliga egenskaper och att göra intryck! Och blir du kallad så se till att du får visa vad du går för, men glöm inte att du även bedöms på hur väl du låter andra få samma chans att lysa. Sist men inte minst, våga ha roligt och se till att bli ihågkommen (förslagsvis på ett positivt sätt)!
 
STORT LYCKA TILL! Jag håller alla tummar och tår för att det går vägen för dig! Kram H.

Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0