Att öva golfsvingen

 
Den senaste veckan har faktiskt bestått av ganska mycket golf. Morfar har peppat och troget följt oss, medan jag och mormor tappert övat svingen. Jag har faktiskt gått in så mycket för detta med att förbättra mig i golfen att jag råkade puckla på morfar på kuppen. I vardagsrummet. Då tror ni kanske det värsta och antar att jag klappade till honom stenhårt i huvudet med en golfklubba? Inomhus.. Eh, skulle inte tro det. Jag övade helt oskyldigt, utan boll och utan klubba. Sedan spatserade han förbi bakom mig och jag fick till en supersving (åtminstone i min värld), varpå jag träffade honom rakt i bröstkorgen. Men var lugna, han överlevde trots min kraftfulla sving!
 
Jag har en lång väg att gå. Minst sagt. Men med lite blod, mycket svett och några tårar ska nog även jag kunna få till en vettig sving. En vacker dag. Alla hejar-rop från (framtida) fans är varmt välkomna!

En hälsning från värmen

Här hänger jag om dagarna. I värmen. Övar spanska för glatta livet och hoppas på att få aningen brunare ben. Efter en alldeles för sen sänggång i förrgår och en rysligt tidig morgon igår (flyget väntar ju tyvärr inte på att jag ska få ha min sovmorgon) så har jag nu återhämtat mig. Idag har jag och mormor svingat klubborna på Casares golfbana medan morfar hejade på och kom med heta tips. Om jag har hunnit ranka mig in bland eliten än? Nästan. Hann slå bort hela 3 bollar på 9-hålsbanan. Det ni! 
 
Annars hänger vi lite i hamnen och tar det allmänt lugnt. Njuter av lugnet innan stormen, för på lördag kommer världens bästa lillasyster hit och gör oss sällskap. På söndag kommer dessutom min bättre halva ner hit. Men tills dess är det bara jag, mormor och morfar - jag är lycklig som en 4-åring!
 

 
Ha det fint och lev lugnt tills nästa gång!

En sen uppdatering från en väldigt fin helg

Sedan förrförra (ja, fy skruttans vad snabbt tiden går!) helgen, då vi var iväg på SPA, har det inte funnits speciellt många lediga stunder över. Jobb, besök av svägerskan, packning och annat fix som funnits på den obligatoriska ”att göra-listan”. Så, en vecka senare kommer här en liten bilduppdatering.

 

 
En alldeles perfekt helg, med tid för bara oss. Massage, bästa tänkbara väder och mycket skratt. Sådana pauser från vardagen är verkligen guld värda och ger en riktig uppladdning av energi. Livet blir faktiskt inte mycket finare än så. Åtminstone inte mitt liv. Och jag älskar det.

En väldigt ledig helg

Helgen som var passade vi på att använda en av de fina bröllopspresenter vi fick förra året, och spenderade tiden med något så trevligt som SPA. Man kunde haft det sämre! Uppdatering kommer vid senare tillfälle, men nu ska jag börja packa väskorna inför helgens avfärd mot varmare breddgrader.
 

En välkommen semester

En gissning.
Vart tror ni att vi ska i sommar?
 
Spanien?
Helt korrekt.
 
Det känns så bra att jag nästan spricker. Jag får två veckor i värmen och Daniel hänger på efter första veckan. Och att få vara nere samtigit som resten av gänget, uj uj uj! Familjetid och semsester kombinerat är verkligen inte fy skam. Så nu ägnar vi dagarna åt spanskalektioner här hemma (Daniel övar och övar och övar) så vi båda ska kunna snicksnacka oss fram där nere. Språkstudier har blivit ett av våra sommarprojekt i år. 
 
Men fram tills resan? Ja, tills dess ska vi fortsätta njuta massor av allt det fina som den svenska sommaren har att erbjuda. Regnet inkluderat, för det har faktiskt sin charm det också kan jag tycka.

Att vara en riktig hamster

Samla på saker gör vi alla. Och även onödiga saker. Personligen är jag lite av en självutnämnd expert på området. Det har jag alltid varit. Men så träffade jag min andra halva och sedan dess har jag liksom tvingats dra ner på hamstrandet en aning. Han sätter verkligen stenhårda samlarregler (som endast milda, men synnerligen vältränade, valpögon kan rubba) i vårt hem.
 
Några saker har jag dock ändå lyckats smuggla förbi hans skarpa blick. När jag, för någon vecka sedan, gjorde en rensning i bokhyllan gjorde jag samtidigt en herrans massa fynd. Till listan kan läggas
  • cirka 40 halvskrivna block.
  • presentkort hos "Elise Pill" (dvs. 5 minuters hårkli hos min lillasysters påhittade salong - en ovärdelig present som jag fick för kanske 5 år sedan och ännu inte har använt).
  • 7 trasiga plastmappar i diverse spännande färger.
  • teckningar som min lillasyster gjorde 2005 (10 december faktiskt, om man ska lita på att hon hade koll på sådant när hon daterade mästerverken).
  • miljontals gamla inlämningsuppgifter, prov och uppsatser (från mina högstadieår.. eh!).
Men det som ändå tar hem priset är ett informationsblad som jag sparat på. Ett papper som måste vara självaste definitionen av att hamstra saker. Hör här. Jag har alltså sparat på ett dokument med rubriken "goda råd vid köp av hamster".
 
När jag fick pappret?
Samtidigt som jag hämtade hem min lilla guldhamster Fiffi.
När jag (läs: mina föräldrar) köpte Fiffi?
Ungefär när jag gick i 4:an.. Alltså år 2002. För er som är kassa på matematik är det 11 år sedan.   
 
Som sagt. Självaste definitionen av att hamstra. Jag är ett hopplöst fall. Uppenbarligen.
 

Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0