Tips inför Kina-resa

Här kommer några av mina tips för dig som tänkt åka till det stora landet Kina.

1. Lär dig att äta med pinnar INNAN du åker till Kina. Det är pinnar som gäller på i princip alla matställen utom McDonald's och KFC.

2. Inhandla stödstumpor och ladda upp med underhållning. Flygresan tar fruktansvärt lång tid. Sov mycket och ät där möjlighet finns. Flygplansmat är inte alltid en höjdare och tidsomställningen kan bli påfrestetande utan mat och sömn.

3. Vaccinera dig innan resan! Usch. Tro mig, man vill inte bli sjuk i ett land som Kina.

4. Skaffa visum i god tid innan resan. De är stenhårda med kontroller och du vill inte hamna utan.

5. Ta med dig handsprit, våtservetter och vanliga servetter. Du vet aldrig i vilken situation du kan tänkas hamna. Handsprit är guld värt!

6. Ät när du får möjlighet! Det är inte all mat som faller västerlänningar i smaken så ät när du hittar någon mat du uppskattar.

7. Förbered dig på att människor stirrar. Ser du blond och ljus ut så kommer folk titta. Inget personligt, men du blir tittad på som om du vore djurparkens stora attraktion.

8. Åk till en "mindre stad". Det är betydligt mysigare än de större städerna. Definitivt mer valuta för pengarna.

9. Håll hårt i allt du äger! Ficktjuvar finns det mer än gott om.

10. Lär dig använda kroppspråk, alternativt lär dig kinesiska. Långt ifrån alla kan engelska, och det kan vara fruktansvärt svårt att göra sig förstådd.

11. Ladda kameran! Det finns hur mycket spännande som helst att se och fotografera. Inget du vill missa att föreviga.

12. Ta alltid med dig en lapp där adressen till ditt hotell står på kinesiska. Kineser är dåliga på att läsa karta, och förstår inte så ofta engelskan. Har du lappen med dig kan du alltid sätta dig i en taxi och ta dig hem om det behövs. Annars kan du få stora problem om du går vilse.

13. Var beredd på att kineser vill hjälpa dig med att bära väskor och likande. Säg ifrån om det inte känns seriöst. Väsk- och ficktjuvar finns det gott om! Hålla alltid uppsikt över dina värdesaker.

Om du undrar om något speciellt så är det bara att fråga. :) Det är ett land som är helt klart värt att besöka. Oerhört givande, intressant och lärorikt. Rekommenderas varmt!

Kommentarer

» All reklam och spam raderas omedelbart!

» Alla foton på bloggen är tagna utav mig om inget annat anges. Det är absolut förbjudet att ta dessa bilder utan tillstånd!
© COPYRIGHT Hanna Edholm

» Var trevlig! Behandla andra som du själv önskar bli behandlad.


Kommentera inlägget här:

» Namn
» Mail (publiceras ej)
» Blogg

» Kommentar

Trackback
Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0