Nyårsmiddag (Stellenbosch)

Årets nyårsfirande skedde i Stellenbosch, och middagen serverades på en av stadens restauranger. Det kan väl knappast klassas som en av de "vanliga" nyåren. Alltid spännande med variation! Trevligt hade vi hur som helst, så inget att klaga på här inte. :) Jag hoppas att alla ni andra också hade ett fantastiskt trevligt nyår och jag önskar er naturligtvis en underbar fortsättning på det nya året! Gott nytt år.

Rivierbos (Stellenbosch)


Här bor vi nu.. Och här blir vi kvar två hela nätter.
Livet i en resväska helt enkelt, annat kan man inte kalla det. :)


Sola och bada i Stellenbosch. Vem kan klaga på ett liv som detta?

Gott nytt år finaste ni!


Adley House (Oudtshoorn)

Nu har vi checkat in på detta mysiga lilla krypin. :) Förutom att vattnet i duschen gör allt för att INTE hålla den temperatur som jag, eller vilken annan mänsklig varelse som helst, önskar så har vi inget att klaga på. Du kan välja mellan kokhett och iskallt. Härligt! Men boendet som sådant är himla mysigt.


Klappa och gosa i djurparken..


Gos med gepard tackar man väl knappast nej till.. :)

Mormor är inte heller sen med att få vara med i mysandet..

Glasspojken till undsättning!

En trött liten hippo.. Farliga djur de där!


Var det någon som sa farlig?
Tigrar är inte att leka med! Eller..

Strutsryttare på sydafrikansk farm (Oudtshoorn)Vi stannade även till vid en strutsfarm. Strutsridning, allmänt information om djuren och lite shopping bjöd detta ställe på. Visste ni att en struts väger runt 160kg? Och om den blir arg attackerar den INTE med näbben. Nix. Den kan riva upp hela din bröstkorg med sina extremt hårda och spetsiga klor. Trevligt! Och du har inte så stor chans att springa ifrån en struts, då den kan uppnå en hastighet på 80 km/h.. Länge! Såå, OM du tänkt göra en struts på dåligt humör gör du bäst i att lägga dig platt på marken fort som tusan därefter. Då sätter den sig bara på dig, och förhoppningsvis lyfter sig 160kg-klumpen från din rygg efter ungefär 5 minuter. Lycka till! :)

På rull igen (Wilderness beach)

Nu är vi åter igen på väg mot nästa mål på resan.. Oudtshoorn. Vad passar väl bättre än ett stopp för att doppa tårna i den Indiska Oceanen. Ute är det runt 28 grader och väldigt varmt.. Men vi klagar då rakt inte. Livet är fint just nu!


Med på jordens världsarvslista (Knysna)

Vi passade även på att åka ut på en liten båttur från Knysnas hamn. Himla fint, men man kan inte annat än konstatera att skillnaderna mellan rik och fattig här är enorm. Skrämmande stor skillnad. På ena sidan finns människor med alldeles för stora hus, egna helikoptrar, fina båtar, dyra bilar och ALLT ALLT ALLT i överflöd. Vissa äger till och med egna öar. På andra sidan ser man kåkstäderna. Det är då man som människa både skäms och vill gråta. Orättvisa värld vi lever i.

Hur som helst, viken som vi åkte i är med på världsarvslistan, av den anledning att det är en av tre platser i världen där sjöhästar lever. Den är även känd för sin passage ut till den Indiska Oceanen. Denna passage är känd som, åtminstone, Sydafrikas farligaste passage. Endast den sydafrikaska flottans djupgående båtar är tillåtna att passera. 350 båtar har försökt passera, minst 50 vrak ligger i passagen. Så denna farliga plats passade vi på att ta oss en närmare titt på. Vi var närmare bestämt nästan ute i Indiska Oceanen innan de vände båten. Haha. Nervös som jag är var jag livrädd. Meeen, alla överlevde. :)

Elefantgos (Knysna)

För att mätta mitt "elefantmys-intresse" åkte vi idag iväg till en elefantpark utanför Knysna där vi fick både mata, gosa med och bli informerade om elefanterna. Så nu är det en glad Hanna här. Till alls lättnad. Resan är räddad. Elefantgos med riktiga elefanter kan nu prickas av på listan. :)


En glass i hamnen (Knysna)


Jag kan vänja mig vid detta liv... (Knysna Graywood Hotel)Nytt hotell, nya saker att upptäcka.. Men först njuta en stund i poolen. Vem kan klaga på ett liv som detta? Mysigt värre har vi det i alla fall, och jag hoppas att ni där hemma i Sverige njuter precis lika mycket som vi gör här nere. :)

Jordens paradis? (Tsitsikamma National Park)

Efter våra underbara nätter i Kapama satte vi oss i bilen, åkte tillbaka till Johannesburg och satte oss på flyget mot Port Elizabeth. Resan gick bra, väskorna anlände som det skulle och allt såg fint ut.. Tills vi kom fram till uthyrningen av bilar. Vi fick inte de bilar vi bokat, och det hade inte varit någon direkt ko på isen om det inte var för att vi är så himla många och INTE KAN få plats i vilka bilar som helst. Den minibuss vi skulle fått hade blivit krockad och allt körde ihop sig. En stund senare hade vi en tillfällig lösning på problemet, och kom iväg till hotellet med löften om att de skulle lämna en minibuss vid vårt hotell 8.00 morgonen därpå. 

Väl på hotellet fick vi krångel med rummen, och när alla till sist fått sina rum visade det sig att några av oss fått ett totalt inrökt rum, vilket inte var acceptablet. Hotellet var redan mer eller mindre överbokat och lösningen var inte självklar. Så, när det väl blivit någon rätsida på dagen gick vi alla till sängs (på vårt 4-stjärniga hotell som INTE levde upp till den standard man väntat sig, tyvärr).

Morgonen därpå såg vi inte skymten av vår utlovade bil, utan fick ta oss tillbaka till flygplatsen igen. var den färdig? Nej självklart inte. Så där stod vi och väntade, stressade och irriterade. Men 30 minuter senare vår vi på rull. Med vår minibuss. Lagad och klar.

Sedan blev allt suveränt igen! Vi satte oss i bilarna och åkte ner mot nästa stopp. Knysna. På vägen stannade vi först vid Tsitsikamma national park, där vi gick på den berömda hängbron (Stormsriver Mouth) och allmänt njöt av vandringsleden. En vackrare plats på man leta efter! Paradiset? Ja mycket möjligt!
När vi sedan drog oss vidare mot världens högsta Bungy Jump från en bro. 216 m över en otroligt vacker canyon, och en taggad Patrik som förberedde sitt livs första hopp. (Jag är inte den som tar mig för sådant. Haha. Fegis som man är! Tyvärr. Men det är sanningen, om jag ska krypa till korset. Dock blev jag väääldigt sugen när jag såg Patriks hopp. Det såg galet skoj ut!)

Packade väskor och en snabb frukostbuffé (Kapama River Lodge)

Nu lämnar vi denna underbara plats efter att ha varit på morgonsafari och därefter slängt i oss alldeles för mycket mat. (Haha. Funderar över hur många kilo man har hunnit lägga på sig under dagarna här.. Känns som vi äter hela tiden!) Sätter oss i bilen och kör mot Johannesburg och flygplatsen. Uppdateringar följer...

"Sista natten med gänget" (Kapama River Lodge)

Vår sista kvällsmåltid utomhus, tillsammans med vår ranger Jani, på Kapama. Så himla mysigt, och fantastiskt god mat. En riktig toppenkväll, och mysfaktorn var defintivt maxad. Jag är lite kär i denna plats! Kan absolut tänka mig att komma tillbaka hit.. :) Underbara människor och otroligt trevligt!


Njuter av livet ♥


Sydafrika är verkligen inte helt fel. Nu ska jag kila och njuta av tillvaron, och jag hoppas att ni får möjlighet att göra det samma. Imorgon flyger vi nedåt landet direkt efter vår morgonsafari, så om vi inte hörs därefter så skriver jag när jag kommit hem. :) Ta hand om er! 

The Big Five (Kapama game reserve)

Buffel

Noshörning


Elefant

Lejon


"Leopard"Vi såg ingen leopard, men däremot två små prickiga sötingar. Så håll till godo med geparder och giraffer. :) Nästan samma sak liksom. Haha.

Äventyr på safari (Kapama Game Reserve)

Hela gänget, redo att ge sig ut på safari. Taggade från topp till tå!

Lilla söta herr kameleont fick också hälsa på och leka fotomodell. Den första dagens safaritur var helt fantastisk, och alla såg fram emot nästa dags utflykter..

Sedan kom regnet.. Poncho på och redo att mer eller mindre bada under dagens morgonsafari. Vi anade ännu inte vad som komma skulle under denna tur ute i vildmarken...


Vi fick syn på tre noshörningar som låg några hundra meter framför oss. Alla blev uppspelta och ville naturligtvis ta en närmare titt. Regnet höll inte munterheten borta. Vi skulle få se noshörningar. När vi sedan var enbart 30m ifrån dem och ska vända bilen, ja då körde vi fast. Helt totalt. Så hela gruppen fick hoppa ur bilen.. Mitt under snoken på dessa, ja, ENORMA djur. Haha. Men det löste sig, vi lyckades få upp bilen och allt var frid och fröjd.. En stund.


15 minuter senare körde vi fast igen. Och den här gången fanns ingen chans att komma upp på egen hand. Så vi fick tillkalla hjälp, som tog en herrans lång tid på sig. Efter många om och men kom vi upp och fick skynda tillbaka till hotellet för att hinna äta frukost. Haha. Blöta och mindre nöjda med att ha stått på marken lika mycket som den tid vi satt i bilen. Meeeen.. Kvällens safari bjöd på båda elefant, lejon och jeopard med flera. :) Nöjda människor gick till sängs den kvällen.Behöver jag säga att vi trivs här? (Kapama River Lodge)

Going on safari (Kapama game reserve)


Lyx och avslappning i mängder (Kapama River Lodge)

Jag tänker då rakt inte klaga på livet mitt just nu.. Jag är lite kär i Sydafrika. ♥ Alla delar. Hela atmosfären. Människorna. Jag är lycklig nu! Minst sagt. Detta är lyx. ♥
Att bli vän med tidigare fiender (Moholoholo)

På väg från vårt kamping-liknande boende i Moholoholo till vårt lyxhotell i Kapama Game Reserve passade vi på att göra ett litet stopp vid Moholoholo Reptile Center. Jag, som alltid trott mig vara rädd för ormar och liknande överraskades av att inse hur mysigt och roligt det var att mata, klappa, hålla och informeras om djuren. Väldigt väldigt intressant, och jag tror att vi alla lärt oss många nya fascinerande saker om dessa djur. Inget att vara rädd för. De är inte farliga. Inte ens farliga djur är egentligen SÅ farliga som vi människor är benägna att tro. :)


Hello there! :)


Hannas lilla favorit! 

Mata, mata hungriga små magar..

Mysa med ormar..


Har ni spanat in vår lilla fikakompis? En Pippi-apa! Haha.. Sötsak där! :)

Blyde River Canyon (Moholoholo)

Traditionella, svenska julafton.. nej du är visst långt borta. Här borta ägnade vi en del av denna dag åt en båttur på världens tredje största canyon, och världens största, gröna canyon. Blyde River Canyon. Blyde betyder för övrigt 'glädje'. För den som är intresserad. :) Så otroligt vackra vyer, och fantastiskt fina omgivningar! Vi fick även sällskap av ett gäng flodhästar. Detta land känns lite som en saga.. Så glada var vi även denna dag, trots att julstämningen inte precis dominerade.Hoppas att ni fina också hade en otroligt mysig julafton, vart helst och hur ni nu än firade den.

Moholoholo Rescue Center

Vi gjorde ett besök till räddningscentret i närheten, där vi fick hälsa på alla möjliga djur. Alla med sin egna speciella historia. Så himla intressant att lyssna på, även om regnet gjorde det lite mindre behagligt. Haha. Men dagen bjöd på en hel del ändå. :)


Utfodring av gamarna på området..Mor och dotter i otroligt snygga huvudbonader!Mys med noshörning!

Att bo med det vilda (Moholoholo Mountain View)

Att bo med det vilda runt husknuten, eller varför inte INNE i huset, kan ju alltid vara en trevlig upplevelse. Inte sant? Låt mig presentera vår lilla stuga...

Vårt rum på Moholoholo Mountain View. Bambuväggar, stråtak och glest sittande plankor på golvet.. Ja, det känns ungefär som att bo i tält. Lika nära till världen utanför huset. Detta charmiga boende delade vi med vita grodor, råttor som sprang på takbjälkarna, alla världens spindlar och småkryp och trevliga tusenfotingar á la storlek grande. Ja antagligen en hel del andra djur dessutom. Myspys! Haha. ;) Här ska vi se alla delar av Sydafrika, inte bara flådiga hotell..


Oh, glömde jag nämna att vi fick rapporter om besök av flodhästar i vårt läger under nätterna? Jättemysiga djur! Kan, för er som vill ha lika fakta, meddela att flodhästar dödar fler människor än alla andra djur här tillsammans. Yes. Det stämmer. De springer dessutom i en hastighet på 45 km/h, så man löper inte gärna ifrån en "liten" söt hippo hur som helst. Haha. Så, känns toppen att gå mellan husen under natten! Kanon. Ingen nervositet alls faktiskt. Kolsvart och sådär utomhus. Mys på hög nivå. :) Hello snälla, stora djur!

God jul! ♥

God jul världen! Hoppas er julafton blir alldeles fantastisk och underbar, hur ni än bestämmer er för att fira den! ♥ Själv spenderar jag troligtvis dagen ute på safari, och julstämningen här borta kan man nog inte påstå är alltför påtaglig. Haha. Meeeen, förhoppningsvis lär jag hinna uppleva några fler julaftnar senare i livet, så det bör väl inte klassas som en alltför stor förlust. Även om jag måste medge att det känns i hjärtat att missa allt julstök i Sverige. Älskade mystider! ♥ Ne, nu får ni sluta läsa blogginlägg och njuta av dagen istället! Ta hand om er! (Jag hör av mig senare, såvida jag inte bli uppäten här borta.. Man vet aldrig! Fy och skäms på den som tar livet för givet!)

It's time for Africa

On the road, med stopp vid Pilgrims rest.


Lunch vid Harrys berömda pannkaksrestaurang.

Glada människor när vi kommit en bit på väg upp i Drakbergen och stannar vid Panorama view.
Välkommen till Afrika!

Flygresa, Göteborg-Johannesburg

I en snabb uppdatering om flygresan hit till Sydafrika så kan jag berätta att det var långt.. Vääääldigt långt. Det gick okej, dock kan jag konstatera för tredje gången att jag INTE är gjord för långa flygresor. Fy tusan. Illamående, svimmar, kan inte sova, mår ännu sämre, klarar inte av flygplansmat, mår sämst och jetlag. Ja, ingen höjdare. Så snart känner jag att jag tänker sluta försöka utmana och ändra min kropps åsikter. Men fram kom vi, och alla överlevde. (På hemvägen tänker jag se till att trycka i mig "somna-in-piller", som inte är lika starka som sömntabletter men tillräckliga för att jag ska sova som en liten gris i några timmar.. Allt är tillåtet!)

I övrigt så kan jag meddela att vi alla knaprar malariaprofylax för fulla muggar och INGEN har fått en enda biverkning. En enorm lättnad, då det faktiskt är väldigt vanligt tyvärr. Men vi mår bra och njuter av Sydafrikas alla rikedomar! :)

Varför använder sig inte fler människor av posten? JO...

Ja det kan man ju fråga sig.. Kaaaaaan det kaaaanskeeee ha något att göra med att det är så förbaskat dyrt att skicka saker med posten? Vad vet jag, jag är ju inte mer än en vanlig dödlig person med vilda gissningar. Jag menar, 320 spänn för portot till två små paket.. Känns inte det fullt rimligt? Ne fy bubblans säger jag bara! När folk undrar varför människorna i världen inte skickar fler brev nu för tiden kan de ju klura lite på om priserna faktiskt är så rimliga för det. Jag kan ju inte påstå att jag personligen känner mig så värst lockad av att ha paket-skickande med posten som en daglig syssla direkt.. Det är supermysigt att få brev och paket med posten, jag fullkomligen älskar det, men det känns ju sådär halvtrisst om jag vet att någon annan lagt ut en halv förmögenhet bara på att få det skickat till mig!

Så, nog om detta ämne. Heja posten, ni vore absolut toppen om ni fixade till er prislista en aning! :)

En hund som "drar timmerstockar"

Inatt vaknade vi upp och med hög puls och blev livrädda, då vi väckts av ett ljud som lät som om halva byggnaden rasat samman.. Hmm. Efter en kort tystnad och ytterligare ett monterhögt läte insåg vi vem den skyldige var. Söta lilla vov låg och sussade på sin filt på golvet, medan han snarkade så väggarna skakade. Haha. Jaja, livet kunde varit värre. :)

IKEA Makeover

Idag har jag faktiskt sett till att få tummen ur och fixa till dessa IKEA-ramar till våra karikatyrtavlor. (Och ja, det är okej att skratta åt dem! Haha. De är inte speciellt bra gjorda, men något måste vi ju ha på väggen så, varför inte!? Personliga är de om inte annat! De har fått duga åt oss så länge. Tills snyggare och bättre införskaffats.)


Så nu är de målade! Från IKEA:s tråkiga, fula träram till vitt vitt vitt! Det känns mycket mer enhetligt i rummet och "smälter ihop" med väggen mycket snyggare. Bättre, mycket bättre! Jag målade även om passpartoun, då den var slarvigt gjord i ful smutsbeige färg. Usch. Så kan vi då rakt inte ha det när resten går i vitt. Inte snyggt för fem öre!I övrigt har jag ägnat dagen åt bullbak, Emil-gos ♥, promenader och att stöka undan de vanliga, tråkiga vardagssysslorna. Meeen, nu slipper man dem i några dagar, och kan istället sitta och mumsa bullar dygnet runt. :) Tummen upp! Så på det stora hela, en produktiv dag! :)

Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0