Med på jordens världsarvslista (Knysna)

Vi passade även på att åka ut på en liten båttur från Knysnas hamn. Himla fint, men man kan inte annat än konstatera att skillnaderna mellan rik och fattig här är enorm. Skrämmande stor skillnad. På ena sidan finns människor med alldeles för stora hus, egna helikoptrar, fina båtar, dyra bilar och ALLT ALLT ALLT i överflöd. Vissa äger till och med egna öar. På andra sidan ser man kåkstäderna. Det är då man som människa både skäms och vill gråta. Orättvisa värld vi lever i.

Hur som helst, viken som vi åkte i är med på världsarvslistan, av den anledning att det är en av tre platser i världen där sjöhästar lever. Den är även känd för sin passage ut till den Indiska Oceanen. Denna passage är känd som, åtminstone, Sydafrikas farligaste passage. Endast den sydafrikaska flottans djupgående båtar är tillåtna att passera. 350 båtar har försökt passera, minst 50 vrak ligger i passagen. Så denna farliga plats passade vi på att ta oss en närmare titt på. Vi var närmare bestämt nästan ute i Indiska Oceanen innan de vände båten. Haha. Nervös som jag är var jag livrädd. Meeen, alla överlevde. :)





Kommentarer

alf

Postat 2011-12-31 15:54:43

Väl skrivet. (Testkommentar)

Göte Lundmark

Postat 2011-12-31 16:47:32

Hej Hanna,

Fin blogg Du har skapat. Fantastiska bilder och mycket trevliga kommentarer. Rätt så bra att ha morföräldrar och föräldrar som kan ordna med exotiska resor. Gott Nytt År!

» All reklam och spam raderas omedelbart!

» Alla foton på bloggen är tagna utav mig om inget annat anges. Det är absolut förbjudet att ta dessa bilder utan tillstånd!
© COPYRIGHT Hanna Edholm

» Var trevlig! Behandla andra som du själv önskar bli behandlad.


Kommentera inlägget här:

» Namn
» Mail (publiceras ej)
» Blogg

» Kommentar

Trackback
Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0