Sneak a peak på bröllopsinbjudningarna

Då flera har frågat efter att få se inbjudningskorten till bröllopet så kommer här några bilder. (Jag ville inte lägga upp det tidigare då vi ville att alla gäster skulle fått öppna sina brev hemma först.) Jag har, som ni säkert förstår, "blurrat" namnen på kyrkan och festlokalen. Detta gjorde jag då jag inte anser att hela världen behöver ha koll på det. Så där har ni er förklaring. I övrigt ser de ut ganska exakt så här. Alla stålhjärtan är handgjorda (se tidigare inlägg) och "vårt lilla ABC för den nyfikne gästen" är såklart egenkomponerat. (Därav några riktiga nödrim.. Men tyvärr, när fantasin tryter så är det inte mycket annat att göra.. Och nej, vårt ABC kommer [tyvärr] inte bli offentligt. Vi har själva rimmat ihop det och vi vill fortsätta hålla det på den nivån. Så är det med det.) Kuverten är förseglade med guldsigill, and that's about it. Har ni andra frågor så hit me! Jag svarar på så mycket jag bara kan. :)
Höstens [överambitiösa] studieplaner

Ja, för er som är intresserade av hur de nuvarande planerna för mina studier ser ut så kan jag berätta det lite snabbt. För er som inte bryr er, don't even bother reading this.

Planen är ganska simpel, och går helt enkelt ut på att jag läser det program jag har sökt in till - civilekonom. Jag har valt att söka den inriktning som inkluderar spanska, då det i mitt fall känns som det mest vettiga att göra. Om inget extremt märkligt händer så kommer jag in så, jag antar att det är där jag hamnar. Hmm, what else. Jo, jag har även sökt in till Handelsbankens studentprogram 2012 vilket, om jag blir antagen också där, skulle innebära att jag jobbade extra (både under alla mina terminer på GU samt som sommararbete) och fick den praktiska träningen på köpet. Det blir några extra bollar i luften men, varför inte? En erfarenhet rikare, eller vad är det man säger? :)

Några kanske undrar varför jag inte läser till lärare; jag tycker ju att lärarvikariaten är SÅ himla roliga. Sanningen är den att min plan faktiskt är läsa till en lärarexamen ovanpå min civilekonomsexamen. Om det går och om jag klarar det, ja det återstår såklart att se. Detta är en av anledningarna till att jag absolut vill ha den spanska inriktningen; jag vill kunna tillgodoräkna mig språkdelen för en lärarexamen. Ev. så läser jag även till engelska och/eller svenska för att få behörighet i flera språkämnen.

Sedan får vi se hur det blir. Jag skulle gärna läsa lite extra juridik vid sidan om, mest för skojs skull, även om det enligt kursplanen ser ut att bli en hel del sådant också. :) Kanske blir en kvällskurs om jag hittar någon. Eller något på distans, så jag kan sköta det mesta hemifrån. Vore ju onekligen skoj att läsa till bara liiiite extra, så kunde man även jobba som affärsjurist. Ne, okej.. Jag kanske inte ska ha riktigt så många bollar i luften än. Civilekonom och lärare först, sen resten. Vem vet vad som händer i framtiden. Man kan väl aldrig ha för många planer? :)

Jag kanske inte ens orkar halvvägs.. Vem vet. Allra helst skulle jag ju även hunnit med att jobba lite vid sidan om mina studier, jag tycker jag att det är så otroligt skoj. Jag älskar att jobba! :) Vi får se hur det blir. Det löser sig alltid.. Först ska jag läsa klart den kurs jag är inne i nu; en sak i taget Hanna!

Från gult (och fult) till vitt: "gammalt blir nytt"

Detta är vad vi pausar studierna med här hemma nu för tiden.. Målning. Våra matsalsmöbler får sig en uppiffning så det heter duga. De var en gång i tiden cremevita med lackad bordsskiva samt stolssitsar, och övergick sedan till att bli fläckvis gula med sliten bordsskiva. Nu blir de vita igen, och får slipade och fint inoljade trädetaljer.. (Jag gillar oljat trä MYCKET mer än lackat trä.) Ni ska få se några "före och efter-bilder" (om än ganska dåliga sådana) när allt har torkat och är klart. :)
Nostalgi bland spanienfavoriterna ♥

Behöver jag säga att jag ibland önskar kunna spola tillbaka tiden ett halvår? Tiden går fort! Man glömmer så mycket.. Tacka vet jag kameror! Jag ska börja bli en mer flitig kameraanvändare framöver! Fotografier är kalas!

Utgång med bästa gänget! ♥ En kylig avslutning med kläddopp i havet. Whop whop! :)

Middag med finaste hjärtat vid hamnen. ♥ En riktig bra-bättre-bäst-kväll att minnas! 

Mysiga kvällar med finbesök av mammsen och Helena! Mumma! ♥ Det kan bara bli bra..

Mina favoriter! Underbaraste tvillingarna Larsson! :)

Glad tjej.se

Har nu fått tillbaka rättningen av min första tenta i konflikthanteringen, dvs. den uppsats jag lämnade in för 3 veckor sedan, och oj så glad jag blev. Högsta betyg och en fin kommentar på det, kalas! Till saken hör också att Ilse, min examinationsledare, är en av de duktiga författarna till vår kurslitteratur. (Men andra ord inte en person som man lurar med litteraturen i första taget..) Om universitetet inte blir värre än så här.. Ja, vad klagar alla då över? ;) Detta var ju a piece of cake!

"Hej Hanna,
Du har i ditt arbete visat en mycket god förmåga att såväl knyta an till kursens innehåll och litteratur genom att förhålla dig analytiskt till ämnesinnehållet genom hela dokumentet. Det finns en god växelverkan mellan konfliktexemplet och teori, påståenden och åsikter underbyggs med relevanta referenser och teoretiska begrepp används som redskap för analys. Vidare förhåller du dig både självkritiskt som kritiskt granskande till konflikten och dess förlopp och visar därmed en fördjupad förståelse för situationen. Det var stimulerande att läsa ditt arbete. Ditt arbete är väl godkänt.
Hälsningar, Ilse Hakvoort"

Bröllopsinbjudningar

Nu är inbjudningarna till bröllopet skrivna, dubbelkollade och ordentligt förseglade.. Imorrn bär det av mot posten och den obligatoriska frimärksshoppingen. :) Hur resultatet blev får ni naturligtvis inte se än; breven har inte anlänt till sina destinationer. Men tids nog kanske även ni kan erbjudas en sneak a peak, vem vet..

Vardagens höga tempo

Den här veckan är det minst sagt full fart hos oss. Daniel har en miljard skolsaker att göra, och jag ligger då inte långt efter. Suck, pust och stön! Dessutom ska det hinnas måla möbler, slipa träskivor, borra upp lampor, högtalare och tavlor, fixa klart alla inbjudningarna, baka bröd, laga mat, städa, tvätta, diska.. Ja och så ska ju förhoppningsvis lägenhetsnissarna komma och fixa det sista i lägenheten. :) Ovanpå det ska någon form av sömn, träning och 2-sekundersvila tryckas in. Hur blev det så galet mycket?

Jaja, det är bara dryga veckan kvar nu.. Sen tar vi oss en välbehövlig paus och åker till Tyskland. :) Och därefter ska jag jobba en vecka, vilket också känns som "paus" (om än av ett helt annat slag). Sedan är jag nog åter igen en harmonisk människa.. :)


Helgen som spenderades tillsammans med bästa Lovisa var SÅ mysig. Åh vad skönt det var med en tjejhelg! Jag behövde det! Ett av målen med helgen var att hitta en FIN vit klänning till bröllopet, vilket vi också gjorde. Dock kändes 10.000kr som lite väl maffigt för min plånbok, så det blir till att leta vidare.. Attans vad svårt det ska vara! Jag är nog helt enkelt för kräsen.. Det slutar antagligen med att jag virar in mig i ett vitt lakan, och sen får det duga. Haha!

Så arg att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Skäms på er!

Som ni redan vet så åkte jag en sväng till stan för att bocka av några saker på min to do-list, och efter det är hela min dag förstörd! Åh, jag är så fruktansvärt arg på dessa svensson-människor som inte hjälper andra! Vad är det för fel på er?

När vi väntade vid busshållplatsen så stod jag och Daniel och pratade, bland 10-15 andra människor, och när bussen väl kom så gick alla bara på. Kvar låg en kvinna på marken och sa till de som gick förbi "jag mår inte bra, jag behöver en ambulans". TVÅ ynka personer av dessa 10-15 människor stannade - jag var en av dem, och min pojkvän var den andra. Vi var SIST i busskön, vilket innebär att ungefär 10 människor bara gick förbi denna kvinnan utan att lyfta ett ögonbryn. Det fräckaste jag hört på länge var en av männen som vände sig om mot kvinnan och sa "jaha, och vad ska jag göra åt det då?". Hur kan man göra så? Hur kan man ens komma på tanken att SÄGA så till någon som ligger på asfalten i, som hon själv sa, smärtor? Det är ju helt sjukt! Vad är det för fel på er? Har ni inget hjärta? Det är ett avskyvärt beteende, vilket jag verkligen hoppas att ni förstår! (Annars har ni seriösa problem.) Skäms på er!

Vi stannade med kvinnan, ringde efter ambulans och väntade med henne. Det visade sig att hon kom från ett behandlingshem, och hon hade smärtor och huvudvärk efter den medicinering och de tabletter hon fått. Dessutom var hon självmordsbenägen pga. av dessa. Hur kan man bestämma sig för att INTE hjälpa en människa som så uppenbart behöver hjälp? Hur är det ens fysiskt möjligt att fatta ett sådant beslut? Jag förstår inte.

Jag skäms över er hjärtlösa människor! Jag skäms över att ens se hur lite människor bryr sig om andra! När jag ser er så skäms jag över att vara svensk! Jag har inte ord som kan beskriva hur besviken jag blir på människor som gör så. Vad hade ni själva tyckt om det var ni som låg på marken och alla bara gick förbi? Hade inte ni velat ha hjälp kanske? Dra åt skogen! Jag hoppas att era ärenden i stan var viktiga nog att väga upp det dåliga samvetet. Mina hade då inte varit det!

Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0