Amity Foundation (Nanjing)

Idag vaknade vi 8.30 lokal tid (02.30 i Sverige) och var allt annat än peppade inför en ny dag. De har ENORMA fläktar, på ett tak precis utanför vårt hotellfönster, som gick igång mitt i natten och väsnades helt galet mycket. Haha. Det bättrade inte på förutsättningarna för god sömn i de hårda sängarna. Haha.


Idag besökte vi Amitys huvudkontor i Nanjing och passade samtidigt på att få en guidad rundtur av en tjej som arbetar i organisationen, Wendy. Det var verkligen helt perfekt, och fick vi svar på nästan alla våra frågor. Känns verkligen som om vi tar oss framåt med projektarbetet här borta och vi har redan börjat fundera en del på upplägget av presentationen. Känns absolut toppen! :) Vi fick veta att den kinesiska kyrkans biskop var den man som startade hela organisationen. (Bra grej att veta! ^^)


Efter besöket hos Wendy fick vi en rundtur på Nanjings universitet, som råkar vara rankat som ett av de 5 bästa universiteten i Kina. Ganska coolt, inte sant? ;)

Vi ägnade dessutom en del av dagen åt att gå på Nanjing Massacre Museum. Hur mycket fotografier, intervjuer från vittnen, tavlor, filmer och skulpturer som helst från tiden då japanerna gick in och dödade fler än 300 000 kineser under 6 veckors tid. Då är inte ens de "drabbade men inte döda" inränkade. Helt sjukt! Det var väldigt intressant, men usch så hemskt! Fruktansvärt! Kände mig mer eller mindre illamående hela tiden där inne. Jaja, som sagt, det var jobbigt och hemskt men väldigt givande. Intressant att faktiskt få lite lokal historia när man befinner sig på plats. (Min pappa hade varit sååå nyfiken och intresserad av att gå dit. Slår vad om att han är avis nu! :P Haha.) Dessutom fick jag veta att Najing betyder något i stil med "södra huvudstaden", och att det varit Kinas huvudstad en gång i tiden. Hoppla, det visste jag inte alls innan!

Kommentarer

Familjen Edholm

Postat 2011-04-16 19:06:44

Vi är avis allihopa, inte bara pappsen!! Vad roligt att följa lite vad som händer er i landet långtborta.. Väntar med spänning på fortsättningen.

Puss o kram, kexchoklá ( Elises inlägg). Hälsa Saga-paga..

Daniel

Postat 2011-04-16 23:00:17

Det verkar som att ni har det ganska bra där borta :)

Och jag kan meddela att det inte bara är Anders som är avundsjuk över att ha missat museet ^^



Jag älskar och saknar dig här borta sötis, glöm inte det <3

» All reklam och spam raderas omedelbart!

» Alla foton på bloggen är tagna utav mig om inget annat anges. Det är absolut förbjudet att ta dessa bilder utan tillstånd!
© COPYRIGHT Hanna Edholm

» Var trevlig! Behandla andra som du själv önskar bli behandlad.


Kommentera inlägget här:

» Namn
» Mail (publiceras ej)
» Blogg

» Kommentar

Trackback
Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0