Gårdsvakt

Nu när de andra i familjen åker bort på en mini-semester så är jag hemma på gården och vaktar djuren. Det är naturligtvis mest för hästarnas skull som jag är här, men småkatterna behöver ju också lite pyssel och kärlek. (Hundarna får följa med på semestern.) Det är faktiskt himla mysigt att komma "hem" ibland och bara vara. Jag trivs alltid bäst på landet, så att komma ifrån stora staden lite nu och då passar mig perfekt. Nu ska jag kila ut och sätta mig i solen på framsidan, läsa en bok och njuta av lite frukost. Hoppas ni alla får en fin dag!

SPA-dag på Lundsbrunn Kurort

Idag tog jag med min kära mor på en SPA-dag på Lundsbrunns Kurort. Där på slutet av bilturen började hon nog misstänka vart vi var på väg. Inte så mycket surprise då längre. Mysig var det hur som helst. Mamma fick en (välbehövlig) helkroppsmassage och sedan serverades en somrig liten lunchbuffé. Därefter passade vi på att bada lite bubbel och simma några längder. Avslappnade och trötta i huvudet åkte vi hemåt. (Jag blir alltid så seg i huvudet efter SPA. Heldåsig, fast på ett skönt sätt.)
 
Sammanfattningsvis en väldigt fin dag. Väl värt att rekommendera för er som klurar på en liten överraskning till någon. Det var väldigt lagom. Lagom allt. Dessutom kan man ju själv bestämma hur länge man vill stanna och utnyttja SPA-avdelningen, så en heldag är knappast nödvändigt för den som inte vill.

Sommardopp i Härlanda tjärn

 
Denna vackra dag har jag till större delen spenderat inomhus. På ett bankkontor med dålig luftkonditionering. Suktandes efter solen och att få vara ute. Visst låter det lockande? Hur som helst så såg vi (dvs. jag, Daniel och Daniels blivande bestman som råkade vara på besök) till att promenera ner till "sjön" och bada så snart jag slutade jobba. När jag insåg att dagens dopp var mitt första i utomhusdopp i Sverige i år blev jag lite mörkrädd. Vi har haft alldeles för dåligt sommarväder detta år, om ni frågar mig. Så himla tråkigt. Dock får vi vara glada nu, när solen trots allt väljer att lysa lite på oss. Jag gillar den svenska sommaren så länge solen tittar fram lite nu och då. :)

Den vita klänningen till den stora dagen

Igår kom den andra brudklänningen som jag hade beställt hem. Den från Australien. Den är inte helt perfekt, men väldigt nära. Den är inte alls som jag hade trott, men ändå bättre än vad jag nu vågade vänta mig. Bättre än vad man kanske hade vågat hoppas av något som är beställt över internet. Det finns något att arbeta med här. En grund. En grund som passar perfekt i storlek dessutom. Nu ska jag kika runt bland stadens alla sömmerskor för att se om jag kan få iordning på några småsaker och trolla dit detljer så att den bli "min". Det känns bra nu igen. Ett, om än litet, stressmoment som nu försvunnit är skönt. Väldigt skönt.

I mina gyllene skor ♥

Mitt nya tillskott här hemma. Då jag en vacker morgon för några dagar sedan lyckades snubbla, halka, göra sälen på stengolvet utanför vår lägenhet och samtidigt trampa sönder mina sommarskor så behövdes nya införskaffas. Ja, om inte annat för att muntra upp mig. Man blir inte glad när man trampar sönder sina enda vettiga sommarskor, missar bussen till jobbet och dessutom ramlar ner för stentrappan på väg tillbaka till lägenheten (för ett snabbt byte av skor). Då har vi inte ens nämnt att jag skar upp foten samtidigt. Aj. En dålig morgon. En typiskt jättedålig morgon. Men dessa godingar gjorde mig lycklig igen. De är fina. Och sköna. Jag gillar dem. 

Möhippa med de finaste töserna

Jodå, gissa vilka som kom och överraskade mig i lördags om inte dessa fina flickor.. Och gissa OM jag blev glad. De hade så fina uppdrag åt mig. Haha! Och en fabulöst snygg outfit hade de även införskaffat dagen till ära. En helt otroligt lyckad dag, och jag är så glad som har så fina vänner. De bästa av de bästa helt enkelt. Jag känner mig lycklig upp över öronen! Till och med vädret var fint den här helgen. Hur bra får det bli egentligen? Jag älskar mitt liv. Jag älskar mina fantasifulla vänner. Jag älskar min man. Jag älskar allt just nu. Tack alla underbara människor för att ni förgyllt mitt liv med den här helgen!

Biodejt med Snövit och hennes gäng

Just kommit hem efter att ha lämnat finaste bästisen vid tåget. Vi har haft en så himla mysig helg, och tillsammans med Daniel passade vi på att avsluta den med att gå på bio. Det var verkligen länge sedan sist och kändes faktiskt riktigt lyxigt nu. Kvällen planerar vi ägna åt att vila upp oss och samla krafter inför nästa arbetsvecka. Hoppas er helg varit lika bra som min! :)

Middag, vin och en fin avslutning på helgen

 
Idag passade vi på att mysa ordentligt här hemma. Kotletter, potatis- och palsternackgratäng med färsk vitlök och en sallad på (för den mesta) egenodlade grönsaker. Ja och lite rött vin till det. :) (Nu när jag tänker efter kommer faktiskt huvuddelen av middagen från min farmor och farfar och deras gård.. Både köttet, palernackorna, vitlöken och salladen. Det är lite smålyx måste jag säga.) Bäst att ladda upp riktigt mycket inför arbetsveckan som kommer!

Bland vitt flufffluff och kärleksmelodier ♥

Bröllopsplanerna inför augusti går framåt. Nu kan jag med glädje meddela att det allra mesta är inbokat och färdigplanerat. Det mesta som är kvar nu är faktiskt detaljfrågor. Det mesta utom klänningen. Den där nedrans klänningen alltså. Jag fick hem ett första paket, innehållande min ena vita klänning, Lovisas (min tärnas) klänning samt en till långklänning som jag hade tänkt ha till Daniels kusins bröllop. Lovisas klänning kommer bli bra så fort hennes mamma fixat iordning den och sytt om vissa delar. De andra två var bara fruktansvärda. Så nu hoppas jag och håller alla fingrar och tår jag har för att den andra klänningen jag beställde passar och blir så fin som jag tänker mig den.
 
 
I övrigt fick vi nyligen tillbaka alla papper för hindersprövningen, vilket (såklart) gick igenom. Musiken till kyrkan är mer eller mindre fastslagen, och vi är nöjda. Det kommer bli fint. Väldigt fint. Och vackert. En himlans bra dag. (Hoppas bara solen vill skänka oss några strålar.. Allt regn nu gör mig lite deprimerad.) En liten tröst är väl att jag inte tror jag skulle bry mig om det så vräkte ner regn den 25 augusti, jag är ju världens lyckligaste ändå. 
 
Nog pratat för idag. Jag har samtal att ringa, planering att göra och en tårta att äta upp.. Jag och så har jag ju en man som vill hinna mysa innan jag åter igen ska upp till en ny arbetsdag. :) Har ni något på hjärtat så lämna gärna ett litet meddelade. ♥

Hanna!
Personligt
Personligt bloggar
Personligt
RSS 2.0